Antena Căutare

Amenajarea grădinii: 10 flori care-ți înveselesc grădina toată vara

Amenajarea grădinii poate fi o activitate relaxantă, iar rezultatul unul spectaculos dacă alegem flori de vară care înfloresc pe tot parcursul sezonului. Iată câteva plante care te vor bucura cu florile lor până toamna, târziu

Amenajarea gradinii cu flori

Amenajarea grădinii poate fi o activitate relaxantă, iar rezultatul unul spectaculos dacă alegem flori de vară care înfloresc pe tot parcursul sezonului. Iată câteva plante care te vor bucura cu florile lor până toamna, târziu.

Cu puţin efort şi ceva mai multă inspiraţie, oricine poate realiza o grădină de flori uimitoare, o oază de relaxare pentru întreaga familie.

Înainte de a vă hotărî ce plante să alegeți pentru amenajarea grădinii, fiți atenți la tipul de îngrijire pe care îl necesită și la disponibilitatea pe care voi o aveți. Iar pentru că vara ne dorim să petrecem cât mai mult timp afară, amenajarea grădinii cu flori de vară este foarte importantă. Ca să ne putem bucura de culoarea și mireasma florilor, este bine să știm ce flori de vară înfloresc până toamna, târziu.

În plus, luați în calcul că trebuie să acordați cât mai multă atenție irigării grădinii, mai ales în lunile cu temperaturi caniculare.

Amenajarea grădinii cu flori- Cum pregătești terenul

Fie că alegi flori cu bulb sau semințe, cel mai important este locul în care vor sta florile. Majoritatea florilor necesită cel puțin câteva ore de lumină naturală pe zi. Dacă plantezi florile în zone prea umbroase riști o înflorire de o calitate slabă sau o dezvoltare incompletă a plantelor.

După lumină, un alt factor important este solul. Acesta trebuie să fie fertil și bogat în nutrienți. Înainte de a planta bulbii sau semințele, este nevoie să cureți buruienile cu ajutorul unei sape de grădină și eventual să adaugi îngrășământ natural sau pământ dintr-o zonă fertilă.

O grădină cu flori poate reprezenta un moment de tihnă în lumea agitată a zilelor noastre. Asigură-te că ai ustensilele necesare pentru plantare (sapă, greblă, stropitoare) și bulbi sau semințe și spor la treabă.

Amenajarea grădinii cu flori de vară

  • Flori de grădină - Regina nopții

Regina Nopții își deschide complet florile peste noapte și dimineața. Poate avea flori în nuanțe de roz, verde, violet și alb. Au un parfum plăcut puternic pe care îl vor răspândi în toată grădina. Le poți planta cu ușurință din semințe. Nu tolerează ca frunzele sau florile să fie udate.

Amenajarea grădinii: 10 flori care-ți înveselesc grădina toată vara

Regina noptii

  • Flori de vară - Petunia

Chiar dacă adesea petunia este văzută în ghivece și jardiniere, această plantă cu numeroase flori colorate poate crește foarte bine și plantată direct în grădină. Vor înflori întreaga vară și vor face semințe din care cresc plante noi anul viitor. Nu le planta în zone cu pământ permanent umed, dar ține cont de faptul că au nevoie de mult soare.

  • Flori de vară- Crăițele

Nu doar că înfloresc întreaga vară și îți luminează grădina cu nuanțele lor intense de galben și portocaliu, dar crăițele pot alunga țânțarii datorită mirosului lor specific. Preferă solul cu un drenaj bun, iar pentru o înflorire abundentă, îndepărtează florile uscate. Și ele iubesc soarele și este bine să le ferim de locurile umbroase.

  • Flori de vară - Verbena

Cu flori în nuanțe de mov, roz și alb, Verbena este o plantă excelentă pentru grădini, fiind ușor de întreținut. Înflorește întreaga vară și o poți găsi în varietate de plantă acoperitoare de sol. Preferă un pământ cu drenaj bun, nisipos.

Amenajarea grădinii: 10 flori care-ți înveselesc grădina toată vara

Amenajarea gradinii cu flori- Verbena

  • Flori de vară - Cârciumăresele

Cârciumăresele sunt flori de vară înalte, cu flori în toate culorile, în afară de albastru. Zinnia, așa cum este numită știinfic, crește foarte ușor din semințe, dar nu tolerează solul umed. Rupe florile uscate pentru a stimula înflorirea pe tot parcursul verii.

Amenajarea grădinii: 10 flori care-ți înveselesc grădina toată vara

Flori de vara_carciumaresele

  • Flori de vară - Salvia roșie

Salvia roșie este cunoscută mai ales pentru că că este folosită intens în amenajarea parcurilor și grădinilor publice. Asta tocmai pentru că înflorește de la începutul verii și până toamna târziu. Preferă zonele însorite și solul uscat. Excesul de apă cauzează îngălbenirea și căderea frunzelor.

Amenajarea grădinii: 10 flori care-ți înveselesc grădina toată vara

Flori de vara- Salvia Rosie

  • Flori de vară - Creasta cocoșului

Creasta cocoșului sau Celosia are flori în nuanțe de roșu, roz, mov sau galben. Preferă solul uscat în locul celui umed și argilos și zonele însorite.

  • Flori de grădină - Zorele

Zorelele sunt plante agățătoare cu flori în nuanțe de bleu, roz sau mov, zorelele cresc rapid și sunt ideale pentru a acoperi o arcadă, pergolă sau un gard. Sunt plante anuale, ușor de întreținut. Le poți planta direct din semințe, acolo unde vrei să crească, pentru că nu tolerează prea bine mutarea.

  • Florile de piatră

Florile de piatră (Portulaca gradiflora) sunt originare din zonele aride ale Americii de Sud. Tulpinile lor au o lungime de aproximativ 20 de centimetri și sunt târâtoare. Frunzele sunt suculente și cilindrice, tipice plantelor xerofile. Florile au culori variate, de la roșu și roz până la galben și alb. Grație climatului din care provin, florile de piatră tolerează ariditatea, însă dacă vrei să te bucuri de culorile lor minunate, este indicat să uzi regulat solul.

Amenajarea grădinii: 10 flori care-ți înveselesc grădina toată vara

Flori de gradina- flori de piatra

  • Trandafirul

Trandafirul poate avea o singură floare sau mai multe, în inflorescență iar culorile variază de la alb la roz, galben, portocaliu și roșu. Are nevoie de soluri fertile (bogate în materii organice) dar se dezvoltă armonios și în soluri argiloase.

Amenajarea grădinii: 10 flori care-ți înveselesc grădina toată vara

Amenajarea gradinii cu flori- Trandafirul

Majoritatea soiurilor de la noi rezistă la temperaturi scăzute, astfel că nu trebuie mutate pe timpul iernii. Plantarea trebuie făcută la începutul toamnei într-un loc aerisit în care trandafirul se poate bucura de lumină.

Citește și: Amenajarea grădinii cu flori: Cum poți folosi sticle vechi de plastic în amenajare

Amenajarea grădinii cu cauciucuri vechi. 10 idei ieftine și spectaculoase

Curățarea mașinii de spălat rufe. Sfaturi practice și eficiente pentru acasă... Amenajarea balconului. Cum transformăm pereții în grădini verticale...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x