Antena Căutare

Amenajări casă. Cum să amenajezi eficient și cu stil o bucătărie mică

Amenjarări casă. Cum să amenajezi eficient și cu stil o bucătărie mică. Sfaturi și trucuri pentru a-ți transforma bucătăria într-un spațiu confortabil și practic.

Galerie
cum sa decorezi o bucatarie mica

Amenajari casă. Cum să amenajezi eficient și cu stil o bucătărie mică. Sfaturi și trucuri pentru a-ți transforma bucătăria într-un spațiu confortabil și practic.

Bucătăria este inima casei, un loc în care îți petreci cea mai mare parte din zi. Ca să amenjazi această parte importantă a căminului tău, dar nu dispui de spațiul necesar, o poți face dacă ții cont de anumite sfaturi și trucuri ale specialiștilor în design interior. Astfel, aceasta se va transforma într-un ambient atât confortabil, dar și extrem de practic.

Spațiul insufient al unei bucătării este problema multora, mai ales a celor care locuiesc în garsoniere sau apartamente. În realitate însă, chiar și cele dispun de metrajul necesar al unei bucătării spațioase se pot confrunta cu aceasta, din cauza modului ineficient de a aranja practic și eficient fiecare colțișor de cameră, în funcție de forma ei.

Cum trebuie să-ți organizezi bucătăria în funcție de formă

Articolul continuă după reclamă

Bucătăriile moderne dispun de multe modalități pentru o mai bună gestionare a spațiului: mobilierul, organizatoarele de sertare, dar și altele, aranjarea electrocasnicelor, fără a ”ucide„ senzația unui ambient plăcut.

O bună distribuție a elementelor ce compun bucătăria, este secretul principal pentru a obține mai mult de la această parte a casei atât de importantă. În general, există trei tipuri de forme de bucătării:

Amenajări casă. Cum să amenajezi eficient și cu stil o bucătărie mică

Bucătăria în formă de L - este cea mai bună opțiune, mai ales când este foarte îngustă. Însă, nu trebuie să cădeți în eroarea de a profita de ambele laturi, deoarece zona de trecere se va îngusta și mai mult. În plus, puteți adăuga și o masă sau insulă pentru a completa amenajarea. În această configurație, puteți folosi cu încredere și spațiul de la fereastră, unde puteți poziționa, spre exemplu, chiuveta.

În formă de U - aceasta este tipică bucătăriilor pătrate. Beneficiezi astfel de maximum de spațiu și multiple opțiuni de depozitare, într-un mod organizat si bine pus la punct. Pe o latură puteți amenaja zona de foc, aragaz, cuptor etc, pe altă latură chiuveta și un blat mai mare, unde puteți organiza spațiul de lucru, pregătirea cinelor delicioase.

Pe o singură latură: dacă aveți un hol de bucătărie sau una integrată în sufragerie, cel mai bine este să o aranjați pe un singur perete, profitând de lungime. Dacă spațiul permite, puteți plasa o mică insulă mobilă, cu roți, care va servi ca suport suplimentar și depozitare.

Sfaturi și idei pentru amenajarea bucătăriilor mici

Bucătăriile mici pot fi foaret confortabile, mai ales dacă ținem cont de anumite sfaturi, ale designerii de interior pentru a da mai multă lățime și lumină, dar și pentru a genera mai mult spațiu de stocare.

  • Profitați de lumină: Pentru a da mai multă luminozitate spațiului, puteți opta pentru culori deschise: albul pereților este cel mai potrivit în cazul bucătăriilor mici: va crea efect de lumină și de amplitudine. De asemenea, puteți folosi culoarea alb pe în dulapuri și chiar pe podea. Bucătăriile "îmbrăcate" în alb sunt mult mai strălucitoare.
  • Folosiți materiale din stică: Pe uși și în dulapuri, în special în cele unde depozitați vase de bucătărie, obiecte din sticlă sau cupe. Sticla nu numai că va lăsa lumina să treacă, ci și ea va reflecta și o va amplifica. Puteți alege să atârnați obiecte sau bare pe perete. De asemenea, este important să aveți un bun extractor de fum, deoarece dacă spațiul este mic, există o ventilație și o circulație a aerului mai reduse.

Amenajări casă. Cum să amenajezi eficient și cu stil o bucătărie mică

Cum să decorezi bucătăria mică

Bucătăriile minimaliste sunt ideale, însă organizarea lor este cuvântul de ordine. Decorați fără a acumula obiecte.

  • Bucătării cu baruri: în bucătăriile moderne, barele sau mesele sunt foarte folosite, care, susținute pe un perete, au doar un picior. Sunt foarte drăguțe și practice, deoarece ocupă puțin spațiu. De asemenea, ele sunt excelente pentru comunicarea bucătăriei cu o altă secțiune a casei, cum ar fi sala de mese. Amintiți-vă că cheia în design-ul bucătăriilor mici este modul în care distribuiți elementele și mobilierul pentru a da o notă specială.

Sfaturi de iluminat: o modalitate de a oferi bucătăriei dumneavoastră un aspect modern și spațios este de a folosi iluminat cu montaj încastrat pentru interior. Acest tip de montare a corpurilor de iluminat se potrivesc plafoanelor din panouri modulare, tavane casetate, metalice sau false. De regulă, acest tip de montaj al corpurilor de iluminat se regăsește în spațiile comerciale, dar el este eficient și în cazul spațiilor interioare de mici dimensiuni. Pentru iluminatul cu montaj încastrat pe interiorul mobilei, puteți folosi lămpi de iluminat sau sistem de iluminat LED, special creat pentru mobila de bucatarie.

Citește și: În ce culori trebuie să-ți amenajezi casa, pentru a scăpa de stres! Specialiștii au decis

sursa foto: ideas.mercadolibre.com

3 cele mai bune soluții pentru curățat făcute în casă... Amenajarea casei: 5 sfaturi pentru a-ți renova ieftin apartamentul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x