De ce să ținem cont când amenajăm camera copilului: idei și sfaturi utile

 
+6 click pentru
galerie

Fie că este vorba de camera unu nou născut, fie că este vorba de camera unui copil mai mare sunt lucruri, precum temperatura, umiditatea și lumina, de care trebuie să ținem con în amenajarea camerei copilului. Iată câteva sfaturi și idei utile pentru camera copilului

Atmosfera în camera copilului este foarte importantă, este locul unde petrece mult timp și unde se odihnește. Din acest motiv, pe lângă mobilier și accesorii, atunci când vorbim  despre amenajarea camerei copilului trebuie să ținem cont și de luminozitate, de temperatură și umiditate. 

Camera bebelușului. Lucruri importante pentru amenajarea camerei unui nou născut

Camera copilului - umiditatea 

În camera copilului, fie că este bebeluș sau un copil mai mare, umiditatea trebuie să fie de 40%-60%, apelând la un umidificator sau la vase cu apă, prin evaporare creându-se umiditatea ideală.

Camera copilului - lumina

Pentru că în perioada intrauterină nou-născutul a stat într-un mediu cu putină lumină, vom încerca să îl deprindem cu diferenţa dintre zi şi noapte, astfel pe timp de zi va avea parte de multă luminozitate, iar pe timpul nopţii în cameră va fi cât mai puțină lumină, cel mult să se folosească o lumină de veghe cât mai slabă.

Pe întuneric, corpul secretă hormonii de creştere, de accea e foarte important ca bebeluşul să nu beneficieze de foarte multă lumină pe timpul nopții.

Camera copilului- temperatura

În camera copilului temperatură optimă este de 20-22 de grade, asta deși mulți specialiști susțin că ar trebui ca pe timpul nopții în camera copilului să fie chiar 18 grade.

Cameră nou născut- mobilier

Atunci când vrem să amenajăm camera copilului nou născut, mobilierul este foarte important. În primul rând trebuie să fim atenți la siguranța copilului și sănătatea lui, astfel că e important să fie materiale și vopseluri non toxice. De asemenea, mobilierul pentru camera unui nou născut trebuie să respecte norme elementare de siguranță.

Camera copilului, reguli pentru amenajarea dormitorului unui copil mai mare

Camera copilului- Ascultă și părerea copilului tău 

Camera copilului este pentru copil și, evident, este foarte importantă părerea lui. Pe lângă faptul că se va simți bine și apreciat atunci când i se cere părerea, așa evităm și situațiile neplăcute în care copilului s-ar putea să nu-i placă deloc alegerile făcute de noi. 

Pentru a simplifica sarcina, stabilește înainte bugetul, teme, culori și prezintă-i opțiunile, lăsându-l pe el să își spună punctul de vedere și să stabiliți împreună eventualele modificări.

Camera copilului - Mobilă rezistentă și versatilă

Indiferent că vorbim despre amenajări dormitoare băieți sau amenajare dormitoare fetițe, trebuie să te gândești că micuțul tău va crește și va trebui ca mobilierul și decorațiunile pentru camera copilullui să i se potrivească și peste câțiva ani. 

Alege mobilă rezistentă pentru dormitoare pentru copii, în nuanțe neutre, care să nu se demodeze niciodată. Spre exemplu, pentru camere amenajate pentru băieți, renunță la banală idee de a decora încăperea în albastru și, în schimb, orientează-te spre culori precum gri, bej sau verde. De asemenea, pentru camera unei fetițe, este bine să știi că, pe lângă roz, o poți amenaja în nuanțe de galben sau combinații de roz pudră cu gri pal. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe