Căutare Live

Afla cum se foloseste crema contur pentru ochi!

Pielea din jurul ochilor, prin structura sa anatomica, este foarte sensibila si predispusa la deshidratare si ridare timpurie. Aceasta zona necesita o ingrijire speciala, dar din pacate sunt foarte putine procedurile cosmetice si chirurgicale de care poate beneficia.

O solutie la indemana o reprezinta cremele contur pentru ochi. "Crema de fata nu ar trebui aplicata in jurul ochilor, fiindca anumite substante pot irita aceste zone sensibile.

Intr-o crema contur, concentratia de esteri, parfumurile, colorantii si conservantii este mai mica, iar in unele produse, cum sunt cele dermato-cosmetice (care se gasesc in farmacii), aceste substante nu exista", potrivit medicului dermatolog Ana-Maria Dobrescu, de la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti.

Crema contur pentru ochi se deosebeste de cea de fata si prin consistenta. Prima este mai putin cremoasa, fiindca pielea de pe aceste zone este mai subtire si substantele active pot fi absorbite mai rapid.

Instructiuni de folosire
Cremele contur, ca si cele de fata, au diverse actiuni: hidratante, anticearcan, antirid. Tinerele pot folosi, zilnic sau o data la doua zile, o crema hidratanta, care se aplica seara, dupa demachiere.

Dupa varsta de 35-40 de ani sunt recomandate cremele contur antirid, care se aplica de doua ori pe zi, dimineata si seara, de la coada ochiului spre interior (spre nas).

"Cremele contur trebuie utilizate preventiv, nu doar din momentul in care si-au facut aparitia ridurile. In asemenea cazuri, ele nu pot avea rezultate miraculoase", precizeaza medicul dermatolog Ana-Maria Dobrescu.

Ele pot fi aplicate incepand cu varsta de 20 de ani, dar intotdeauna adaptate categoriei de varsta. Majoritatea cremelor contur sunt o baza buna de machiaj, asa incat poate fi folosit fondul de ten peste acestea. Specialistul recomanda cu precadere produsele dermato-cosmetice.

Citeste jurnalul.ro

De ce apar monturile?... Familia si criza: cum te descurci in momentele dificile...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri