Căutare Live

Afla patru metode prin care sa-ti convingi copilul sa citeasca!

Cititul are un rol important in dezvoltarea copiilor, dar multi dintre ei vad acest lucru ca pe o corvoada. Trebuie sa fii insistent si sa te asiguri ca lectura face parte din viata copilului tau.

Yahoo Shine iti ofera cateva sfaturi cu ajutorul carora poti invata sa iti convingi copilul sa citeasca.

1. Lasa-i la indemana carti. Poti sa ii pui cateva carti pe noptiera si este posibil sa le citeasca inainte sa se culce sau daca se trezeste mai devreme, inaintea tuturor. Chiar si in masina poti sa tii cateva carti pentru drumurile lungi.

2. Nu-i critica alegerile de lectura. Fetitele ar putea prefera cartile la moda, in care papusile Barbie sunt personajele principale, iar baietilor le place sa citeasca despre supereroi. Nu trebuie sa le interzici sa citeasca aceste carti, chiar daca nu sunt de calitate. In schimb, poti sa le oferi alternative si sa le prezinti scrierile clasicilor.

3. Ofera-i carti drept recompensa. Daca a luat note mari sau si-a indeplinit sarcinile domestice pe care i le-ai atribuit, poti sa ii oferi o mica rasplata cumparandu-i o carte. Poti face tu alegerea sau opti sa il ei si pe el la librarie.

4. Arata-i ca si tu citesti. Puterea exemplului este foarte importanta, asa ca, daca te va vedea ca citesti, cresc sansele ca si el sa faca acelasi lucru. Puteti sa luati amandoi cate o carte si sa cititi alaturati pe canapea.

Foto: hepta.ro

FOTO! Modele inedite de fotolii... Coincidenta stranie: 15 elevi de la aceeasi scoala sufera de Sindromul Tourette...
Ultimele știri