Calendar ortodox 1 aprilie. Rugăciunea puternică de Florii face minuni

 Pe 1 aprilie pică Floriile, una dintre cele mai importante tradiții ale credincioșilor ortodocși care vesteşte Paştele, zi in care se rosteste o rugaciune care face minuni pentru cedinciosi.

Calendar ortodox. Pe 1 aprilie pică Floriile, una dintre cele mai importante tradiții ale credincioșilor ortodocși care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de palmier sau finic, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, n.r.) este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti din cursul anului bisericesc. Menţionată, pentru prima dată, în secolul al IV-lea, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, oraşul unde a şi început să fie celebrată, a cuprins, în scurt timp, întreaga lume creştină, fiind celebrată cu mare fast. Strâns legată de minunea învierii lui Lazăr din Betania, această duminică îi pregăteşte pe credincioşii ortodocşi pentru bucuria pe care o aduce biruinţa lui Hristos asupra morţii din duminica următoare, cea a Învierii.

În Duminica Floriilor se rostește o rugăciune puternică, pe care toți trebuie să știe

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ești întru cele înalte cu Tatăl și ești purtat pe aripi de Heruvimi și cântat de Serafimi, care în zilele venirii Tale în trup ai binevoit pentru a noastră mântuire a ședea pe mânzul asinei și ai primit binecuvântarea pruncilor, ai venit în Sfântă Cetate a Ierusalimului, mai înainte cu șase zile de patimă cea de bunăvoie, că să mântuiești lumea prin Cruce, prin îngroparea și Învierea Ta! Și precum atunci oamenii, care ședeau în întuneric și în umbră morții, având ramuri de copaci și stalpări de finic Te-au întâmpinat pe Ține, Fiul lui David, mărturisindu-Te, așa și pe noi, care acum în această zi de înainte prăznuire, purtând în mâini stalpări și ramuri de copaci, păzeste-ne și ne mântuiește. Și precum acele popoare și copiii Ți-au adus Osana!, invredniceste-ne și pe noi să Te slăvim în psalmi și cantări duhovnicești, cu suflete curate și buze neîntinate, în aceste zile ale patimilor Tale și să dobândim, fără de osandă, a ne impărtăsi de bucuria Sfintei Învierii Tale și să cantăm și să proslăvim Dumnezeirea Ta, impreună cu Cel fără de început al Tău Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de viată Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii, vecilor. Amin.

Calendar ortodox 1 aprilie. Rugăciune la binecuvântarea salciei în Duminică Floriilor, simbol al biruinței impotriva morții

Domnului să ne rugăm

Doamne, Dumnezeul nostru, Care șezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta și ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, că să mantuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea și prin învierea Să; Căruia, venind în Ierusalim spre patimă cea de bunăvoie, poporul care ședea întru întuneric și în umbră morții, luând semnele biruinței, ramuri de copaci și stalpări de finic, I‑a prevestit învierea, Însuți, Stăpane, păzeste‑ne și pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de inainte‑prăznuire. Și precum pe acele popoare și pe acei prunci care Ti‑au strigăt Ție: osana, apără‑ne și pe noi, că prin laude și cantări duhovnicești să ne învrednicim de dătătoarea de viată învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care impreună ești binecuvântat, cu Preasfântul și bunul și de‑viată‑făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

În Duminica Floriilor, în oamenii duc la biserică flori şi ramuri de salcie, pentru a fi sfinţite.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri