Căutare Live

Calendar ortodox 14 aprilie. Rânduiala bisericească din Sâmbăta Luminată

In calendar ortodox din 14 aprilie credincioșii țin Sâmbăta Luminata, o zi importanta care face parte din Saptămâna Luminata. Iata care este rânduiala bisericeasca de care trebuie să ții cont, dacă vrei să ai parte de bine tot anul.

În calendarul ortodox din 14 aprilie credincioșii țin Sâmbăta Luminată, o zi importantă care face parte din Săptămâna Luminată. Iată care este rânduială bisericească de care trebuie să ții cont, dacă vrei să ai parte de bine tot anul.

În Sâmbăta Luminată nu se fac pomeni

Săptămâna Luminată și, implicit Sâmbăta Luminată, care urmează după Paşti, nu se săvârşesc parastase pentru că primează bucuria Învierii, care nu trebuie micşorată prin tristeţea tipică slujbelor de pomenire a celor răposaţi. Parastasele sunt îngăduite abia după Duminica Tomii, adică prima duminică după Paşti.

Așadar, cine moare în Săptămâna Luminată are parte de o slujbă specială, slujba înmormântării fiind înlocuită de cea a Învierii. Cântările acestei slujbe speciale fac referire la biruința vieții asupra morții.

sursa foto: kfetele.ro

Unul din zece bărbaţi îşi înşală soţia însărcinată! Adevărul despre motivele pentru care aceștia ”calcă strâmb”... Calendar ortodox 15 aprilie. Ce să faci în Duminica Tomii ca să ai parte de viață lungă...
Parteneri
Cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor
Catine.ro
Ultimele știri
x