Calendar ortodox noiembrie 2018. Soborul Sf Miahil și Gavriil. Cine au fost Mihail și Gavriil

Calendar ortodox noiembrie 2018. Biserica Ortodoxa praznuieste pe 8 noiembrie Soborul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil. Aceasta sarbatoaree ste una dintre cele mai importante dedicate Sf. Mihail si Gavriil, dar si tuturor celorlti sfinti. Cine au fost Arhanghelul Mihail și Arhanghelul Gavriil.

Calendar ortodox noiembrie 2018. Biserica Ortodoxă prăznuiește pe 8 noiembrie Soborul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. Această sărbătoaree ste una dintre cele mai importante dedicate Sf. Mihail și Gavriil, dar și tuturor celorlți sfinți. Cine au fost Arhanghelul Mihail și Arhanghelul Gavriil.

Ziua de 8 noiembrie este totodată “Vara Arhanghelilor”, care ține o zi. Pe lângă aceasta, între Arhangheli și Crăciun trebuie să mai fie între două și patru zile senine și călduroase care se numesc popular “Vara iernii”.

În calendarul popular soborul Sfinților Mihail și Gavril se serbează trei zile, în 8, 9 și 10 noiembrie. Prima zi se numește capul Arhanghelului, a doua zi mijlocul Arhanghelului, iar a treia zi coada Arhanghelului.

Calendar ortodox noiembrie 2018. Arhanghelul Miahil

Mihail se traduce prin “puterea lui Dumnezeu”. Acesta este voievodul oștilor cerești și primul dintre Sfinții Arhangheli, purtând sabia de foc și având rolul de a păzi legea lui Dumnezeu și de a-i birui pe toți cei care nu ascultă de acesta. De asemenea, este cel care a împiedicat îngerii să mai cadă din ceruri, cel care a apărat trupul lui Moise și care a dat cele zece pedepse pentru poporul Faraonului. Se spune că la sfârșitul veacului îi va învia pe morți și va aduna toate neamurile la judecată.

Calendar ortodox noiembrie 2018. Arhanghelul Gavriil

Gavril se traduce prin “bărbat-Dumnezeu”, fiind arhanghelul bunei vestiri. Acesta nu poartă sabie de foc, ci crinul neîntinatei bucurii. A fost primul care a rostit numele lui Iisus, cel care a trimis taina cea mare a întrupării Domnului, vestea zămislirii, cât și a dat nume Sfântului Ioan Botezătorul.

Calendar ortodox noiembrie 2018. Arhangheli Mihail și Gavriil în tradiția românilor

În tradiția românească se spune că Sfinții Mihail și Gavril sunt păzitorii oamenilor de la naștere până la moarte. De asemenea, aceștia sunt prezenți la Judecata de apoi, arzând păcatele și purificând cunoștințele oamenilor. Sfântul Mihail stă la căpătâiul omului care a murit și îi apără sufletul să nu fie furat.

Ciobanii și proprietarii oilor trebuie să facă “turta arietilor”, o turtă din mălai pe care o aruncă în ziua de 8 noiembrie în mijlocul oilor, o dată cu eliberarea berbecilor, pentru a verifica fecunditatea acestora. Dacă turta cade cu fața în sus, oile vor făta toate în primăvară, iar dacă aceasta cade cu fața în jos este semn rău, că oile sunt fără rod.

Sursa: historia.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.
Catine.ro
Ultimele știri