Antena Căutare

Chimicalele din casa pot afecta dezvoltarea fatului

Substantele asa numite ignifuge din covoare, textile, obiecte plastice si electronice pot afecta evolutia unei sarcini. Mai exact, ele afecteaza functia tiroidiana care are legatura directa cu creierul.

Vorbim de eterii de difenil polibromurati sau DEPB, substante care se gasesc peste tot : in huse, tapiterie, plastic. Expunerea inconstienta de cele mai multe ori la astfel de substante poate duce la pierderea sarcinii sau la o nastere prematura.

Aceste concluzii au reiesit dintr-un studiu facut asupra a 270 de femei inscrise in Centrul pentru Verificarea Sanatatii Mamelor si Copiilor din Salinas.

Cercetatorii au dovedit fara echivoc ca DEPB-urile afecteaza in mare masura tiroida si de aici pot aparea complicatii inca din etapa intrauterina cat si dupa nastere.

In SUA, 8 state au interzis mai multi eteri de difenil polibromurat si cateva si pe continentul european. Dar de-abia in 2013 aceasta amenintare ar putea disparea, o data cu eliminarea DEPB-urilor din produse.

Articolul continuă după reclamă

sursa foto: gettyimages.com

FOTO! Un mobilier cu... mutatii genetice!... Cine este mai inteligent: cainele sau pisica?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x