Căutare Live

Copiii geniali ai Romaniei: Roland, copilul de 12 ani, care gandeste ca la 24

La 12 ani, gandeste ca un om de 24. Cel putin asta au stabilit specialistii IRSCA Gifted Education, dupa ce l-au testat, anume ca varsta lui mentala este de 24 de ani, nici un an in minus.Il intrebam, insa, daca e mandru de el insusi; cu paiul de limonada in gura ne raspunde convins, ca un bunic trecut prin viata: "Mandria nu este un sentiment bun... in general, ea trebuie sa aiba o limita si mult echilibru. De fapt, tot ce facem noi in viata trebuie sa fie moderat".

2011/07/26//338886-177775-kk-dsc-2247.jpg

"De unde stii tu toate lucrurile astea?", il intrebam. Roland ne surade ca si cum noi am fi copiii: "Pai nu e nevoie sa studiezi asta. Ci o auzi peste tot in jur si reusesti sa-ti dai seama singur. Asta daca esti atent la ce se vorbeste, chiar si pe strada, oriunde... De exemplu, eu in acest moment pot sa fiu atent in trei locuri deodata: la copacul ala din fata cu o culoare atat de ciudata, la acest interviu si la limonada pe care o beau chiar acum".

Citeste tot ce prinde - stiinte exacte, filosofie, antropologie, religie, filozofie. Chiar si muzica o studiaza, scotandu-si singur partituri de pe internet.

2011/07/26//338887-177777-kk-dsc-2258.jpg

Ambitiile unui genial: "Vreau sa stiu tot ce se poate sti"

Deja e decis sa se faca cercetator si sa cunoasca "tot ce se poate cunoaste". Intre timp ar vrea si sa lucreze, deja s-a inscris pe ejobs. "De regula, studiul mi-l termin prea repede si imi ramane foarte mult timp. De ce sa-l pierd? Daca tot imi raman niste ore libere in fiecare zi, de ce sa nu le folosesc avand un serviciu? In doua ore, ma gandesc, se pot face atat de multe lucruri!", spune. Intr-un fel, lucreaza ca un om mare, caci inventarul magazinului parintilor el singur il face.

Deja isi imagineaza cum va arata BAC-ul lui, asa ca s-a decis sa dea un test la engleza care sa-l scuteasca de proba asta, la examen.

Citeste tot articolul in Jurnalul National!

Metode prin care sa iti dresezi singur cainele... Prietenia intre barbati prelungeste durata vietii acestora...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri