Cum sa alegi ciocolata potrivita pentru gatit

Ciocolata este un produs versatil. Acesta se foloseste in deserturi, in preparate exotice, in bauturi si chiar in industria frumusetii. Cand vine vorba de mancare, exista tipuri diferite de ciocolata pe care le poti folosi!

Multi cititori intreaba de ce unele retete specifica procentajul de cacao al ciocolatei, in timp ce altele cer doar „ciocolata neagra" sau „ciocolata cu lapte".

Ce tip de ciocolata sa alegi depinde de restul ingredientelor folosite. De exemplu, un desert cu mult zahar va avea nevoie de un tip de ciocolata cu 70% cacao, care sa contrabalanseze o dulceata ce poate parea excesiva.

In schimb, pentru o reteta cu mai putin zahar, e bine sa optezi pentru un procentaj mai mic de cacao, altfel rezultatul va fi prea amar. De asemenea, unii chefi vor specifica o anumita marca, pentru ca au creat retetele cu intentia de a pune in valoare aromele unui anumite ciocolate.

Citeste si Good Food!

FOTO: hepta.ro

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri