Cum sa ne mentinem mintea activa prin 5 masuri simple

Oamenii nu constientizeaza cand memoria incepe sa se duca, sa-si piarda din eficienta si dinamism. Iar acest proces incepe chiar din anii '20 ai fiecarei persoane (in principal la varsta de 26/27 de ani), conform celor mai recente studii in domeniu. De aceea e necesar un antrenament permanent al mintii pe care o detinem.

Speciliastii au identificat 5 pasi majori pe care trebuie sa-i indeplinim daca ne dorim o minte mereu tanara si activa.

1. Trebuie sa fim activi.

Miscarea fizica intretine mintea. Orice efort fizic este util, insa alergatul si inotatul sunt cele mai eficiente metode.

2. Sa mancam inteligent.

Ce e bun pentru inima e bun si pentru creier, spune un proverb chinezesc. Este indicat sa avem o dieta bogata in antioxidanti (fructe si legume cat mai colorate), acizi grasi omega 3 si ulei de masline.

3. Sa ne organizam si sa vizualizam.

Daca iti cunosti pe de rost CNP-ul format din 13 cifre, atunci e de bine. Ceea ce nu stii e ca mintea ta l-a tinut minte fiindca involuntar tu l-ai organizat in grupuri mai mici. Incearca sa faci asa cu orice ai de invatat si de retinut: sa imparti in capitole si grupuri mai mici.

4. Sa nu ne aglomeram la infinit.

Chiar daca ai un antrenament bun si te bazezi pe mintea ta, nu abuza de ea. Nu incerca sa retii 200 de numere de telefon sau o carte pe de rost, decat daca ai un talent special. Ai mobilul pentru numerele de telefon, nu? Ideea e sa nu-ti arzi mintea cu informatie multa inutila.

5. Sa fim activi si jucausi.

Nu, nu strica deloc sa te joci pe computer moderat, in special ceva creativ. Nu, nu strica deloc sa lovesti intr-un sac de box.

Foto: timeinc.net

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri