- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
140g de unt moale
140g de zahar brun
3 oua medii
100g de faina cu agent de crestere
25g de cacao, cernuta
Pentru glazura:
85g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati
85g de unt moale
140g de zahar pudra, cernut
oua mici de ciocolata si alte drajeuri de ciocolata
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5 si se asaza 16 forme de hartie pentru briose intr-o tava de copt. Se asaza toate ingredientele pentru blat intr-un bol si se bat 2 minute cu un mixer electric de mana, pana cand se obtine o compozitie omogena. Se imparte compozitia intre cele 16 forme de briose pana se umple fiecare doua treimi. Se dau la cuptor 12-15 minute pana cand cresc. Se lasa la racit pe un stativ de metal.
2. Pentru glazura, se asaza ciocolata la microunde un minut pe treapta High. Se bat untul si zaharul. Apoi se incorporeaza ciocolata. Se glazureaza prajiturile si se orneaza cu oua de ciocolata si drajeuri.
Citeste ai alte retete interesante numai pe Good Food!