Ingrediente:
Pentru amestecul de branza
- 225g crema de branza;
- 1 ou, la temperatura camerei;
- 65g de zahar;
- 70g de ciocolata taiata marunt (preferabil neagra, minimum
50 cacao).
Pentru briose
- 210g de faina;
- 240g de zahar brun;
- 30g de cacao;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 praf de sare;
- 250ml de apa;
- 80ml ulei de floarea-soarelui (sau alt ulei mai inodor, cum ar fi cel de seminte de struguri);
- 1 lingura otet din vin alb;
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 175º C. Se pun forme de hartie intr-o tava de briose. Pentru crema de branza, se amesteca bine primele trei ingrediente (nu folosi mixerul) pana se obtine o consistenta omogena, apoi se adauga ciocolata si se lasa deoparte.
2. Pentru briose, se amesteca intai ingredientele solide, apoi - separat - cele lichide. Se face o groapa in mijlocul amestecului de faina si se toarna lichidul. Se amesteca pana se incorporeaza lichidul, dar fara sa se obtina o consistenta perfect omogena (altfel briosele se vor intari prea tare).
3. Se imparte aluatul de briose in cele 12 forme din tava, apoi se adauga, in fiecare forma, cate o lingura din amestecul de branza. Se dau la cuptor pentru 25 de minute, apoi se lasa la racit, inainte de a fi scoase din tava.
Citeste si Good Food!
Reteta: Cartofi cu branza si vin... Este luna distractiei! 4 sfaturi pentru o petrecere reusita!...