Iata un desert delicios, cu interior cremos de cheesecake!
Ingrediente:
Pentru amestecul de branza
- 225g crema de branza;
- 1 ou, la temperatura camerei;
- 65g de zahar;
- 70g de ciocolata taiata marunt (preferabil neagra, minimum
50 cacao).
Pentru briose
- 210g de faina;
- 240g de zahar brun;
- 30g de cacao;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 praf de sare;
- 250ml de apa;
- 80ml ulei de floarea-soarelui (sau alt ulei mai inodor, cum ar fi cel de seminte de struguri);
- 1 lingura otet din vin alb;
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 175º C. Se pun forme de hartie intr-o tava de briose. Pentru crema de branza, se amesteca bine primele trei ingrediente (nu folosi mixerul) pana se obtine o consistenta omogena, apoi se adauga ciocolata si se lasa deoparte.
2. Pentru briose, se amesteca intai ingredientele solide, apoi - separat - cele lichide. Se face o groapa in mijlocul amestecului de faina si se toarna lichidul. Se amesteca pana se incorporeaza lichidul, dar fara sa se obtina o consistenta perfect omogena (altfel briosele se vor intari prea tare).
3. Se imparte aluatul de briose in cele 12 forme din tava, apoi se adauga, in fiecare forma, cate o lingura din amestecul de branza. Se dau la cuptor pentru 25 de minute, apoi se lasa la racit, inainte de a fi scoase din tava.
Citeste si Good Food!
18:45 |
![]() |
Brigitte&Pastramă |
20:00 |
![]() |
Jurământul |
23:45 |
![]() |
Xtra Night Show |
17:00 |
![]() |
Acces Direct |
17:30 |
![]() |
CulTour |
09:00 |
![]() |
Star Matinal |
08:00 |
![]() |
Neatza cu Răzvan şi Dani |
14:00 |
![]() |
Mireasa |
19:45 |
![]() |
Showbiz Report |
12:00 |
![]() |
Observator 12 |
22:00 |
![]() |
Giani Kiriță – Antrenat la Școla Vieții |
13:30 |
![]() |
Mireasa |
19:00 |
![]() |
Observator 19 |
18:45 |
![]() |
Mămici de pitici cu lipici |
13:00 |
![]() |
Cea mai tare din parcare |