Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Desert delicios: Briose alb-negru

Iata un desert delicios, cu interior cremos de cheesecake!

Ingrediente:

Pentru amestecul de branza

- 225g crema de branza;

- 1 ou, la temperatura camerei;

- 65g de zahar;

- 70g de ciocolata taiata marunt (preferabil neagra, minimum
50 cacao).

Pentru briose

- 210g de faina;

- 240g de zahar brun;

- 30g de cacao;

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;

- 1 praf de sare;

- 250ml de apa;

- 80ml ulei de floarea-soarelui (sau alt ulei mai inodor, cum ar fi cel de seminte de struguri);

- 1 lingura otet din vin alb;

- 1 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 175º C. Se pun forme de hartie intr-o tava de briose. Pentru crema de branza, se amesteca bine primele trei ingrediente (nu folosi mixerul) pana se obtine o consistenta omogena, apoi se adauga ciocolata si se lasa deoparte.

2. Pentru briose, se amesteca intai ingredientele solide, apoi - separat - cele lichide. Se face o groapa in mijlocul amestecului de faina si se toarna lichidul. Se amesteca pana se incorporeaza lichidul, dar fara sa se obtina o consistenta perfect omogena (altfel briosele se vor intari prea tare).

3. Se imparte aluatul de briose in cele 12 forme din tava, apoi se adauga, in fiecare forma, cate o lingura din amestecul de branza. Se dau la cuptor pentru 25 de minute, apoi se lasa la racit, inainte de a fi scoase din tava.

Citeste si Good Food!

Recomandari