Ingrediente:
- 250g de unt moale;
- 200g de zahar fin;
- 3 oua mari;
- 250g de faina;
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
- coaja rasa de la 2 portocale;
- 1 lingurita de amestec de condimente;
- 100g de morcov, dat prin razatoare;
- 100g de dovlecel, dat prin razatoare.
Pentru glazura:
- coaja de la 1 portocala, plus 2-3 linguri de suc
- 140g de zahar pudra.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180° C. Se ung cu grasime si se tapeteaza cu hartie de copt fundurile a doua forme rotunde de tort cu diametrul de 20cm.
3. Se bat untul, zaharul, ouale, faina, bicarbonatul, coaja de portocala si amestecul de condimente, apoi se amesteca morcovul si dovlecelul. Se imparte compozitia in cele doua forme si se coace 20-25 de minute sau pana ce scobitoarea cu care incerci prajitura iese curata. Se lasa la racit.
2. Pentru topping, se amesteca suficient suc de portocale cu zaharul pudra, astfel incat sa se obtina o glazura groasa, dar care curge. Se toarna peste prajituri, apoi se presara coaja rasa de portocale si se lasa sa se stabilizeze.
Citeste si mai multe retete interesante pe Good Food!
FOTO: delish.com
FOTO! Vezi sireturile care costa 13.000 de euro!... Reteta zilei: Cous Cous cu legume si cotletele de berbecut cu sos de lamaie...