Antena Căutare

Desert: Prajituri intoarse de cocos si ananas

Vrei sa faci o singura prajitura mare? Se intind ingredientele pentru topping impreuna cu ananasul intr-o forma dreptunghiulara de aproximativ 18x25cm. Se pune compozitia de blat deasupra si se coace la aceeasi temperatura.

Ingrediente


PENTRU TOPPING

50g de unt, plus extra pentru uns
50g de zahar brun
2 linguri rom (optional)
6 rondele de ananas de la conserva
6 cirese glasate

PENTRU BLAT

140g de unt moale
140 de zahar fin
2 oua mari batute
140g faina cu agent de crestere
1 lingurita praf de copt
50g nuca de cocos deshidratata
6 linguri de lapte
crema de vanilie, pentru servit

Mod de preparare

1. Se incing intr-o tigaie mica untul, zaharul si romul (daca se foloseste) la foc mic pana ce se dizolva; se fierb cateva minute pana se transformain sirop. Se imparte in sase forme termorezistente de 200ml, bine unse. Se adauga o rondela de ananas, cu o cireasa glasata in mijloc, in fiecare forma.

2. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 4. Se bat untul cu zaharul pana ce amestecul este pufos si deschis la culoare. Treptat, se incorporeazasi ouale, apoi se adauga ingredientele uscate. La final, se amestecasi laptele si se imparte compozitia intre cele sase forme. Se pun pe o tava de copt si se coc 25-30 minute pana ce cresc, capata o culoare aurie si sunt elastice la atingere.

3. Pentru servit, se intorc formele cu susu-n jos pe o farfurie sau pe un bol si se bate fundul formei usurel pentru a scoate prajitura. Se servesc cu crema de vanilie.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food

FOTO! Afla cum a devenit fiul lui Wayne Rooney cel mai celebru copil din Marea Britanie!... Toamna, mainile au nevoie de ingrijire speciala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x