PENTRU TOPPING
50g de unt, plus extra pentru uns
50g de zahar brun
2 linguri rom (optional)
6 rondele de ananas de la conserva
6 cirese glasate
PENTRU BLAT
140g de unt moale
140 de zahar fin
2 oua mari batute
140g faina cu agent de crestere
1 lingurita praf de copt
50g nuca de cocos deshidratata
6 linguri de lapte
crema de vanilie, pentru servit
Mod de preparare
1. Se incing intr-o tigaie mica untul, zaharul si romul (daca se foloseste) la foc mic pana ce se dizolva; se fierb cateva minute pana se transformain sirop. Se imparte in sase forme termorezistente de 200ml, bine unse. Se adauga o rondela de ananas, cu o cireasa glasata in mijloc, in fiecare forma.
2. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 4. Se bat untul cu zaharul pana ce amestecul este pufos si deschis la culoare. Treptat, se incorporeazasi ouale, apoi se adauga ingredientele uscate. La final, se amestecasi laptele si se imparte compozitia intre cele sase forme. Se pun pe o tava de copt si se coc 25-30 minute pana ce cresc, capata o culoare aurie si sunt elastice la atingere.
3. Pentru servit, se intorc formele cu susu-n jos pe o farfurie sau pe un bol si se bate fundul formei usurel pentru a scoate prajitura. Se servesc cu crema de vanilie.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food