Efectul 20-40 sau de ce se imbraca mamele precum fiicele lor

Inainte, fetele umblau in sifonierul mamelor lor pentru a mai “fura” cate o idee sau un articol vestimentar. Insa acum se pare ca lucrurile s-au schimbat si mamele sunt cele curioase sa vada ce haine se mai poarta. Asa ca dau o raita prin dulapul fiicelor. Un studiu arata ca o generatie intreaga de mamici isi privesc fetele ca pe niste atotstiutoare in materie de moda si recurg la parerea lor pentru a-si forma sau completa garderoba.

Mamele "20-40" - o expresie inventata de adolescente pentru a descrie femeile in varsta de 40 de ani, care se imbraca la fel ca la 20 - sunt atat de nerabdatoare pentru a arata cat mai tinere, incat calca pe urmele fiicelor lor, de la machiaj si coafuri, pana la imbracaminte.

Cercetatorii explica de ce mame precum Carol Vorderman si Demi Moore par a fura idei de la mai tinerele lor odrasle. Prezentatoarea TV, Carol, a avut un look similar cu cel al fiicei ei de 19 ani, Katie, la Derby-ul Epsom de luna trecuta.

2011/07/26//339122-demi.jpg

Studiul, efectuat pe un numar de 300 de mame si fiice, releva faptul ca tinerele adolescente au o puternica influenta asupra machiajului, coafurilor si alegerilor vestimentare ale mamelor lor.

Anii '50 au avut o importanta definitorie pentru adolescenti, care s-au razvratit in privinta gusturilor vestimentare ale parintilor lor pentru prima data. Cu toate acestea, fenomenul a luat o alta turnura, acum ca parintii copiaza stilul generatiilor tinere.

FOTO: Dailymail.co.uk

Ultimele știri