Antena Căutare

Inghetata de miere

Ce poate fi mai bun intr-o zi torida decat o inghetata? Iar daca aceasta contine si miere, este desertul perfect.

Ca pentru un weekend dulce.

Ai nevoie de:

225g de miere lichida
550ml de frisca lichida
250ml de lapte integral
6 galbenusuri mari (congeleaza albusurile pentru mai târziu)

PENTRU CARAMELUL CU MIERE
125g de zahar brun fin
1 lingura de miere lichida
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
cornete de inghetata, pentru servit

Articolul continuă după reclamă

1 Se incepe cu inghetata. Se incalzeste mierea intr-o craticoara pe foc mic. In alta cratita se incalzesc frisca lichida si laptele, pana aproape de punctul de fierbere. Se bat galbenusurile intr-un bol mare pana cand se obtine o compozitie omogena.

2 Se toarna amestecul fierbinte de frisca peste galbenusuri si se bat constant. Se rastoarna totul in cratita si se asaza pe foc mic, amestecand continuu, pana cand crema incepe sa se ingroase suficient incat sa imbrace dosul unei linguri de lemn. Se strecoara intr-un bol curat, se toarna deasupra mierea incalzita si se amesteca bine. Se lasa la racit, apoi se da la congelator cel putin 2 ore inainte sa o asezi intr-o masina de inghetata.

3 Pentru caramel, se rastoarna zaharul brun intr-o cratita, se adauga mierea si 4-5 linguri de apa. Se fierbe constant, pana cand se dizolva tot zaharul. Se lasa pe foc pana cand caramelul capata o culoare bruna. Se adauga bicarbonatul de sodiu si se rasuceste cratita foarte repede ca sa se amestece uniform. Se toarna imediat intr-o forma de copt unsa cu unt sau ulei, asezata pe un suport termorezistent si se lasa deoparte pâna când se intareste si se raceste complet.

4 Se sparge caramelul in bucati mici si se amesteca usor in crema. Se rastoarna intr-un recipient ce merge la congelator si se lasa la congelat pâna la ora mesei. Se servesc cupe de inghetata in cornete (se gasesc de cumparat la hypermarketuri).

Citeste GoodFood

Rasfata-te la SPA din cap pana-n picioare!... 8 sfaturi pentru pielea ta...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x