Antena Căutare

Moutabal - gustul Orientului Mijlociu

Moutabal e un fel de salata de vinete din Orientul Mijlociu. Adi Hadean a adaptat aceasta reteta, inlocuind zeama de lamaie cu iaurt de bivolita si oaie. A mai pus in plus ceapa verde, iar ardeiul folosit in mod normal la garnisire l-a copt odata cu vinetele si l-a amestecat in salata. Rezultatul il puteti afla mai jos.

Ingrediente:

- vinete

- ardei

- usturoi

- ceapa verde

- patrunjel

- ulei de masline

- iaurt

- tahina

- sare

- piper

Am copt asadar vinetele si ardeii. Dupa ce s-au copt, am presarat putina sare peste ele si le-am lasat acoperite cam un sfert de ceas.

Le-am lasat sa se scurga, pe un plan inclinat. Am scos cotoarele si semintele din ardei si i-am tocat. Am tocat si vinetele.

Am facut la fel cu doi catei de usturoi si o ceapa verde. Am pus toate astea intr-un castron, impreuna cu o mina de patrunjel tocat marunt.

Am turnat peste ele trei linguri de ulei de masline extravirgin.
Am mai pus trei linguri de iaurt de bivolita si oaie si doua linguri de tahina, pasta de susan pe care mai nou o puteti gasi in orice supermarket mai rasarit. Am condimentat cu sare si piper.

Am amestecat bine. Am folosit lipie in loc de paine. Imitatia asta de bucatarie libaneza mi-a adus bucurii, ar putea sa va bucure si pe voi."

citeste si revista Felicia

Muzica si taberele de vara pentru copii... 10 filme realizate dupa carti superbe pentru copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x