Astazi va vom invata cum sa faceti un mic dejun cu adevarat fastuos, denumit Mic dejunul gurmandului. Portia este de o persoana, asa ca pentru doua sau trei persoane repetati figura.
Atentie, este un mic dejun ceva mai greu, bun insa pentru cei gurmanzi sau pentru cei pe care ii asteapta o zi dificila de munca.
Ingrediente: un ou, un carnat proaspat subtire, o felie groasa de paine integrala plina de fibre.
Preparare: intr-o tigaie incinsa, fara sa adaugati deloc ulei, puneti carnatul subtire la prajit, in forma circulara, lasand un mic spatiul gol in interior. Cand este aproape facut, (nu uitati sa dati mici gaurele in carnat, cu varful unui cutit) adica dupa ce l-ati intors deja pe cealalta parte, spargeti un ou si aruncati-l in cavitatea goala a carnatilor. Acoperiti tigaia apoi cu un capac, pentru doua minute, pentru ca oul sa se faca la suprafata si de la caldura de deasupra.
Dupa ce s-a facut oul, luati cu o paleta de bucatarie tot acest preparat si puneti-l peste felia groasa de paine integrala.
Alaturi, puteti asorta acest mic dejun bogat cu o rosie taiata felii.
Pofta buna!
Sursa reteta/foto: Foodblog.ro
Scara interioara, atractia casei tale... Dieta defectuoasa a adolescentelor...