Antena Căutare

Pregateste-ti camara pentru iarna!

Indiferent ca esti bucatar pasionat (ca mine) sau ca te simti mai degraba musafir in propria bucatarie, cu totii avem nevoie de o camara bine aprovizionata. Niciodata nu stii de unde sare pofta care nu o sa-ti mai dea pace.



Asa ca ia-ti carnetelul si noteaza:

• Vei avea nevoie de un raft sau doua (pot fi si sertare, acestea sunt foarte accesibile) pentru condimente si plante aromatice: sare, piper, boia, busuioc, oregano, rozmarin, cimbru, salvie, tarhon, foi de dafin, pudra de ardei cayenne, fulgi de ardei iute rosu, chimion, pudra de curry, ghimbir, nucsoara si scortisoara.

• Din capitolul „materii prime" (sau chestii indispensabile pentru orice bucatarie) avem: faina (de mai multe feluri), malai, zahar (tos alb si brun, pudra, vanilat), praf de copt, bicarbonat de sodiu, amidon alimentar. Nu numai ca le vei utiliza la copt prajituri, dar le vei folosi si la ingrosatul sosurilor sau indulcirea ori aromarea bauturilor.

• Frigiderul nu face parte din camara, dar in el gasim alimente pretiose precum: lapte, unt, oua, smantana (fermentata si dulce pentru gatit), maioneza, ketchup, mustar, gem, dar si muraturi sau marinate: capere, masline de calitate, castraveti, file de ansoa sau alti pesti mici si multe altele (e bine sa le alegi pe cele care iti starnesc tie apetitul si pe care stii ca le consumi).

• Tot in frigider gasim gama de branzeturi. Alege mai multe feluri, dintre care macar una sa fie maturata si mai dura, buna de dat pe razatoare (de exemplu, parmezanul).

• Mie imi place sa variez si sa fac tot felul de combinatii asa ca mereu tin la indemana cateva feluri de nuci si seminte. Sunt minunate in fursecuri, prajituri, salate, sosurile pentru paste si ca gustari pentru musafiri.

• Dintre ingredientele uscate, nu uita de: pesmet, paste, orez, cartofi, ceapa si usturoi (nu prea exista vreun tip de bucatarie care sa nu le foloseasca).

• Nu degeaba s-a inventat congelatorul! Foloseste-l pentru legume, carne, ciuperci, fructe si, da, paine (dar ai grija sa fie variate; atlfel congelate o sa ramana). Mai poti congela si unt sau supele.

• Daca esti un impatimit al prajiturilor, pune intr-un raft: cacao, esenta de vanilie si rom, ciocolata de menaj, coaja de portocale si lamaie confiate.

• Uleiurile sunt de nelipsit: ulei pentru prajit (floarea soarelui, masline, palmier) sau pentru dressinguri (alege-le pe cele aromate).

• Oteturi: din vin alb, rosu si balsamic.

• Tine la rece si niste vin (pentru gatit si nu numai): alb si rosu seci sau demiseci (nu gati cu vin dulce, e horror), dar pentru sosuri merge si berea (mai ales la pui si iepure).

• Nici conservele nu sunt de prisos. Cele de ton, fasole sau sosuri completeaza orice bucatarie. Iar conservele de rosii sunt indispensabile cand vine vorbe de sosuri pentru paste.

Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!

Retete utile: invata sa faci uleiuri aromate!... VIDEO! SUA: Elevii invata la gradinita pe iPad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x