Reintinerirea mainilor, noua tendinta in chirurgia estetica

Starea de sanatate, dar si actiunea unor factori de mediu (razele soarelui, frigul) duc la accentuarea ridurilor de la nivelul mainilor si pierderea calitatii si a texturii pielii.Cum se realizeaza procedura

Trecerea anilor face ca elasticitatea pielii sa se diminueze si capacitatea acesteia de a produce acid hialuronic sa scada. Degradarea colagenului este un alt factor responsabil de afectarea pielii din zona mainilor, deoarece provoaca scaderea tonusului si a elasticitatii acesteia. Intinerirea mainilor se poate realiza prin injectarea fie de acid hialuronic, fie de grasime propie. In primul caz, tratamentul dureaza aproximativ 5 minunte si se realizeaza cu ajutorul unor seringi prefabricate.

Interventia cu grasime proprie este mai complexa deoarece sunt necesare doua proceduri: se recolteaza grasime din alta zona a corpului si se pregateste pentru transefer, apoi se injecteaza in maini. Efectul acidului hialuronic dureaza intre noua si douasprezece luni, in timp ce grasimea proprie se resoarbe in proportie de 50% in 24 de luni. Recuperarea difera si ea, in functie de tipul de injectare ales. Cand se opteaza pentru acid hialuronic, pielea se umfla discret, putin vizibil, iar recuperarea este rapida, spre deosebire de injectarea cu grasime, cand pielea din zona mainilor este vanata si umflata timp de doua saptamani.

Sfatul specialistului:

"Intinerirea mainilor este o procedura relativ noua in chirurgia estetica si care a prins foarte bine in randul persoanelor ce vor sa obtina un aspect intinerit. Atat femeile, cat si barbatii au inteles ca fata si mainile poarta cel mai mult povara trecerii anilor, prin urmare un numar tot mai mare apeleaza la interventiile de intinerire a mainilor. Nu exista limita de varsta pentru realizarea acestor proceduri, insa pacientul trebuie sa aiba o stare buna de sanatate".

Citeste si Revista Felicia

FOTO: flickr.com

Ultimele știri