Ingrediente:
100g de zahar brun;
120g de unt, moale;
5 oua, albusul separat de galbenus;
160g de mac;
100g pudra de migdale, sau migdale macinate intr-un robot;
o portocala;
un praf de sare.
Preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180º C. Se unge o tava de chec sau cozonac cu putin din untul moale. Se rade coaja portocalei pe o razatoare cu ochiuri mici.
2. Intr-un bol, se bat untul si zaharul, apoi se adauga - unul cate unul - galbenusurile.
3. Se amesteca macul cu pudra de migdale si coaja de portocala. Intr-un bol curat, se bat albusurile spuma, cu un praf de sare.
4. In crema de unt se adauga o treime din amestecul de mac, apoi o treime din spuma de albus si se amesteca. Se continua la fel cu restul de mac si de spuma. In ultima parte, se amesteca cu grija, cu o spatula, ca sa ramana cat mai mult aer in spuma de albus. Apoi se toarna in tava si se baga la cuptor 30-40 de minute, pana devine rumen in exterior, iar o scobitoare ramane curata dupa ce o infigi in mijlocul aluatului.
Citeste si Good Food!
Ghidul sucurilor naturale... Copiii lui Brad Pitt isi tin tatal treaz noaptea...