Căutare Live

Reteta: chec cu migdale si mac

Un chec fara faina? Fara probleme, daca folosim pudra de migdale. Iata reteta unui astfel de chec, pe baza de migdale si mac. Pofta buna!

Ingrediente:

100g de zahar brun;
120g de unt, moale;
5 oua, albusul separat de galbenus;
160g de mac;
100g pudra de migdale, sau migdale macinate intr-un robot;
o portocala;
un praf de sare.

Preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180º C. Se unge o tava de chec sau cozonac cu putin din untul moale. Se rade coaja portocalei pe o razatoare cu ochiuri mici.

2. Intr-un bol, se bat untul si zaharul, apoi se adauga - unul cate unul - galbenusurile.

3. Se amesteca macul cu pudra de migdale si coaja de portocala. Intr-un bol curat, se bat albusurile spuma, cu un praf de sare.

4. In crema de unt se adauga o treime din amestecul de mac, apoi o treime din spuma de albus si se amesteca. Se continua la fel cu restul de mac si de spuma. In ultima parte, se amesteca cu grija, cu o spatula, ca sa ramana cat mai mult aer in spuma de albus. Apoi se toarna in tava si se baga la cuptor 30-40 de minute, pana devine rumen in exterior, iar o scobitoare ramane curata dupa ce o infigi in mijlocul aluatului.

Citeste si Good Food!

Ghidul sucurilor naturale... Copiii lui Brad Pitt isi tin tatal treaz noaptea...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri