- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 6 linguri ulei de masline;
- 4 cepe, taiate in felii subtiri;
- 2 linguri radacina de ghimbir, tocata;
- 2kg spata de miel dezosata, taiata in cubulete de 5cm;
- 4 lingurite de chimion macinat;
- 2 lingurite boia de ardei;
- 2 lingurite de coriandru macinat;
- 2 batoane de scortisoara;
- 850ml de passata (pulpa de rosii);
- 700g de cartofi dulci, taiati in cuburi;
- 350g de curmale, fara samburi.
PENTRU SERVIT
100g de migdale, cojite si prajite
1 mana de coriandru, tocat grosier
Metode
1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare si adanca. Se adauga ceapa si se prajeste usor 5 minute pana cand se inmoaie. Se adauga amestecand ghimbirul, apoi se adauga si carnea, in transe. Se prajeste pe toate partile, pana cand devine usor rumena. Se reasaza toata carnea in cratita, se adauga amestecand condimentele si batoanele de scortisoara. Se lasa pe foc un minut.
2. Se adauga passata si 800ml de apa, se lasa sa fiarba 1½ ore, pana cand devine mielul fraged.
3. Se adauga cartofii dulci, se amesteca bine, se acopera la loc si se mai lasa pe foc 20 de minute sau pana cand se inmoaie cartofii. Se adauga amestecand curmalele si se mai lasa pe foc 5 minute. Se asezoneaza cu sare si piper, daca este cazul. Se serveste cu migdale si coriandru presarat deasupra.
4. PENTRU CONGELARE Se lasa la racit la sfarsitul pasului 2 si se rastoarna intr-un recipient cu capac. Se lasa la congelator pana la o luna. Se decongeleaza in frigider peste noapte, apoi se incalzeste usor (se mai adauga putina apa daca este nevoie). Se aduce la fierbere si se continua cu pasul 3