Ingrediente (4 portii):
- jumatate de ceapa tocata;
- 3 catei presati de usturoi;
- 10/12 pastai late de fasole verde, taiate in bucati de 2-3 cm;
- 150 grame de boabe de fasole inmuiata;
- 5/6 frunze de busuioc verde (sau doua lingurite de busuioc uscat);
- 3/4 frunze de oregano proaspat (sau o lingurita de oregano uscat);
- patrunjel verde;
- trei linguri zeama de lamaie;
- doua linguri ulei de masline;
- sare, piper, dupa gust.
Preparare:
Tocati marunt ceapa si presati usturoiul si lasati-le 4-5 minute sa stea - pentru a-si capata calitatea maxima.
Folositi un steamer (aburi) in care puneti fasolea verde, pentru 5 minute. Scurgeti apoi bine fasolea uscata inmuiata si apoi puneti-o doua minute la aburi, alaturi de cea verde.
La final amestecati cele doua tipuri de fasole cu restul de ingrediente si lasati totul timp e 15 minute deoparte, pentru ca aromele sa se infuzeze reciproc. Salata poate fi tinuta si la frigider, maxim 3 zile insa.
Pofta buna!
foto: whatdidyoueat.com