4 bucati piept de rata sau 4 pulpe de pui dezosate, preferabil gaina de curte
1 ceapa mare fin taiata
1 lingura de unt clarifiat
2 cani supa
o cana de nuca prajita macinata mare
1 lingurita de sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita scortisoara
1/3 ceasca sirop de rodii
zahar sau miere dupa gust
Mod de preparare:
1. Spalati si uscati carnea, taiati-o bucati. Rumeniti carnea in untul clarifiat, scoateti din cratita si asezati deoparte. Sotati apoi ceapa in aceeasi cratita pana devine translucida, adaugati sarea si piperul, apoi supa. Lasati la foc mic un sfert de ora.
2. Adaugati acum siropul de rodii si nuca si lasati la foc mic pentru jumatate de ora, apoi adaugati carnea si lasati la foc mic pana ce se rupe cu usurinta. In functie de tipul de carne folosita, timpul de coacere poate varia intre 40 de minute si o ora. Metoda traditionala pentru care se foloseste carne de rata sau de gaina de curte presupunea fierberea carnii odata cu toate ingredientele, exceptie facand doar zaharul.
3. Khoresh-ul este gata cand carnea si uleiul lasat de nuci se ridica la suprafata. Adaugati zahar sau miere doar in ultimul moment, pentru a potoli dupa gust aciditatea sucului de rodii.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!