2 piepti de pui, fierti si tocati
100g de sunca, tocata
6 cepe verzi tocate fin
100g de branza cheddar puternic aromata, data prin razatoare
3 linguri crema de branza
2 lingurite de mustar englezesc
1 pachet de 500g amestec pentru paine
faina normala pentru presarat
1 ou, batut
Mod de preparare:
1. Pentru umplutura, se amesteca sunca, ceapa verde, carnea de pui, branzeturile, mustarul, sare si piper. Se pune la frigider pentru mai tarziu. Se poate face si cu o zi inainte.
2. Se face amestecul pentru paine urmand instructiunile de pe ambalaj. Se imparte coca in 10 bucati egale si, pe o suprafata presarata cu faina, se intind cercuri cu diametrul de 12cm.
3. Se incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se ung cu ulei 10 forme ale unei tavi de briose. Se asaza un cerc de coca intr-una dintre forme, se impinge usor inauntru, apoi se umple cu 2 linguri de umplutura. Se aduna coca deasupra cu degetele si se ciupeste ca sa se obtina un pachetel care arata cam ca o floare - nu te preocupa sa lipesti bine marginile aluatului, pentru ca umplutura se va umfla oricum si le va desface, iar pachetelul va arata si mai bine asa. Se procedeaza la fel cu restul de aluat si de umplutura.
4. Se ung pachetelele cu ou batut si se coc 25-30 de minute, pana devii aurii si au crescut. Se savureaza calde in gradina sau se lasa la racit si se transporta in tava de copt la picnic. Se servesc cu o lingura din chutney-ul tau preferat, dupa gust.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!