Util: daca nu aveti ton proaspat, folositi carne de macrou.
Ingrediente (4 portii):
12 cepe mici, rotunde;
900 grame de rosii coapte;
600 grame de file de ton;
45 ml de ulei de masline;
doi catei usturoi, zdrobiti;
3 lingurite de ierburi uscate;
doua frunze dafin;
jumatate lingurita zahar;
doua lingurite suc de rosii;
150 ml vin alb sec;
sare, piper;
Preparare (30 minute):
Curatati cepele mici de coaja si fierbeti-le intregi in apa, 5 minute. Scurgeti-le apoi si lasati-le deoparte. Curatati rosiile de coaja apoi taiati-le in bucati mai mari.
Taiati carnea de ton in bucati de 3 cm apoi sotati-le putin in ulei de masline, pana devin maronii. Scoateti pestele iar in aceeasi tigaie/vas puneti ceapa fiarta la inceput, usturoiul zdrobit, rosiile, zaharul, sucul de rosii si vinul - si aduceti totul la fiert. Din cand in cand "rupeti" si mai mult bucatile de rosii cu o lingura de lemn.
Dati focul mai mic dupa ce se ajunge la fierbere si amestecati pentru 5 minute. Aduceti inapoi carnea de ton si mai gatiti inca 5 minute.
Pofta buna!
Foto: cookstr.com