Antena Căutare

Reteta: Tocanita de ton si rosii

O reteta din bucataria mediterneeana: tocanita din carne de ton si din rosii, care se poate servi fie cu paste, fie cu mamaliga. Pofta buna!

Util: daca nu aveti ton proaspat, folositi carne de macrou.

Ingrediente (4 portii):

12 cepe mici, rotunde;

900 grame de rosii coapte;

600 grame de file de ton;

45 ml de ulei de masline;

doi catei usturoi, zdrobiti;

3 lingurite de ierburi uscate;

doua frunze dafin;

jumatate lingurita zahar;

doua lingurite suc de rosii;

150 ml vin alb sec;

sare, piper;

Preparare (30 minute):

Curatati cepele mici de coaja si fierbeti-le intregi in apa, 5 minute. Scurgeti-le apoi si lasati-le deoparte. Curatati rosiile de coaja apoi taiati-le in bucati mai mari.

Taiati carnea de ton in bucati de 3 cm apoi sotati-le putin in ulei de masline, pana devin maronii. Scoateti pestele iar in aceeasi tigaie/vas puneti ceapa fiarta la inceput, usturoiul zdrobit, rosiile, zaharul, sucul de rosii si vinul - si aduceti totul la fiert. Din cand in cand "rupeti" si mai mult bucatile de rosii cu o lingura de lemn.

Dati focul mai mic dupa ce se ajunge la fierbere si amestecati pentru 5 minute. Aduceti inapoi carnea de ton si mai gatiti inca 5 minute.

Pofta buna!

Foto: cookstr.com

Cum iti dai seama daca ochelarii Ray Ban sunt fake... Lego Battles Ninjago, cel mai cool joc de anul acesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x