1 lingurita de ulei de masline
150ml de lapte degresat
1 catel de usturoi mare, curatat de coaja si taiat in jumatate
4 crengute de cimbru, plus extra pentru presarat
1 frunza de dafin
1 salota, tocata grosier
1 praf de nucsoara macinata
1kg de cartofi
140g de creme fraiche (se gaseste
la Metro si, uneori, la Mega Image)
75ml supa de legume gata facuta
1 lingurita frunze de cimbru
25g de Gruyere, rasa
Mod de preparare:
3. Se scurge laptele infuzat intr-o cana. Se asaza crème fraiche intr-un bol , apoi se toarna treptat laptele deasupra, amestecand pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga supa si frunzele de cimbru. Se toarna jumatate din acest lichid peste cartofii din vas.
4. Se asaza restul de cartofi, se toarna deasupra restul de lichid, se presara pe deasupra branza si piper proaspat macinat. Se da la cuptor o ora si 15-30 de minute, pana cand cartofii devin fragezi si aurii. Verifica daca s-au facut infigand un cutit ascutit prin toate straturile de cartofi. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se serveste, presarat cu crengute de cimbru.