- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente (4 portii):
- 300 grame firimituri de paine uscata;
- 4 bucati de piept de pui;
- 50 ml + doua linguri ulei de masline;
- 150 grame faina;
- doua oua;
- doua linguri zeama lamaie;
- 150 grame rucola proaspata;
- o ceapa rosie medie;
- sare grunjoasa, piper
Preparare (30 minute):
Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Intr-o tava de cuptor amesteca bine firimiturile de paine cu cele 50 grame de ulei de masline, apoi da tava la cuptor pentru 6-8 minute, pana cand amestecul devine maroniu, dupa care scoate tot intr-un vas.
In paralel, pune in vase diferite faina si ouale batute. Subtiaza fiecare piept de pui, prin presare cu un obiect tare, pana ajunge la grosimea de un centimetru, dupa care da fiecare bucata de piept de pui intai prin faina, apoi prin ouale bautute, apoi prin amestecul de paine cu ulei de masline, copt.
Pune apoi toate bucatile de piept de pui date prin cele trei ingrediente separate intr-o tava la cuptor, pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand carnea se patrunde si se gateste.
Puiul milanez se serveste foarte bine alaturi de o salata de rucola, obtinuta prin amestecul celor 150 grame de rucola cu cele doua linguri de ulei de masline, zeama de lamaie, sarea si piperul.
Pofta buna!
Foto: 400caloriesorless.com
Primele zile la scoala sau gradinita: risc de imbolnavire pentru cei mici... Reteta: Supa Minestrone...