Antena Căutare

Reteta zilei: Shaorma facuta in casa

Daca nu ai timp sa mergi pana la cea mai apropiata shaormarie, sau vrei sa-ti expui calitatile de bucatar, citeste reteta de mai jos, care te va ajuta sa faci shaorma acasa!

Carnea:

Ingrediente: un piept de pui, jumatate de plic de condimente pentru pui, iaurt (500gr)
Mod de preparare: Pieptul de pui se taie felii ca pentru gratar si se pune intr-un castron cu 2/3 din iaurt si 1/2 plic de condimente. Se lasa la rece aprox 8 ore.
Dupa cele 8 ore se pune pe gratar la foc maricel iar apoi se taie felii subtiri.

Sosul de usturoi:

Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, lamaie, iaurt (500gr)
Mod de preparare: Se strivesc intr-un castron cateii de usturoi, se adauga sare, ulei si zeama lamaie. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna 2/3 iaurt . Se amesteca si se lasa la rece 4 ore.

Cartofii (5 bucati medii):

Mod de preparare: Cartofii se taie ceva mai gros decat atunci cand se prajesc in mod normal. Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii, intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs. Se adauga sare dupa gust,eventual condimente.

Castravetii murati se taie in felii subtiri.
Varza se taie cruda si se da cu sare
Ceapa se taie rondele.

Se incalzeste lipia pe foc cateva secunde si se adauga maioneza, varza, castravetii, ceapa, bucatile de pui si sosul de usturoi. Se strange si se impacheteaza.

foto: placerisimple.wordpress.com

Star Look: Toamna in stilul Sarah Jessica Parker... Delimiteaza-ti viata profesionala de cea personala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x