Ingrediente:
- 3 salate verzi
- fenicul
- ceapa verde
- 8 catei de usturoi
- un ardei iute
- doi ardei capia
- 600 g carne de porc
- 200 ml ulei
- o legatura de marar
- 600 ml vin alb sec
- o ceapa
- un morcov
- sare si piper
- malai
- branza telemea
- unt
Mod de preparare:
1. Carnea de porc se spala, se taie bucati potrivit de mari si se pune intr-un bol. Se adauga ceapa si morcovul curatate si taiate felii subtiri, vinul alb, sare si piper dupa gust. Se amesteca, se acopera cu folie de plastic alimentara si se introduce la rece pentru minimum o ora.
2. Se pun toate ingredientele intr-o tava, se adauga putina apa amestecata cu ulei, se acopera cu un capac si se lasa sa se coaca la foc mediu pana poate fi patrunsa cu dintii unei furculite.
3. Feniculul se spala, se toaca marunt si se pune intr-un bol. Se adauga salata si ceapa verde tocate, ardeiul iute si ardeii capia tocati marunt.
4. Se incinge putin ulei intr-o cratita, se calesc doua bucati de fenicul si ardeii doua minute.
5. Se adauga salata si doua legaturi de ceapa verde, sare si piper. Se tine amestecul pe foc cinci minute, se adauga mararul tocat, se amesteca si se serveste alaturi de carnea de porc.
Sfat: Se servesc alaturi de o mamaliga simpla sau mamaliga cu branza telemea si unt.
Bautura: Feteasca Neagra
Citeste si Jurnalul National
Foto: signatureconcoctions.com
VIDEO! Melcul portabil pentru gatit si incalzit... Reteta: Paste cu spanac si legume...