PREPARARE: 30 de minute, 4 portii; usor; supersanatos; continut scazut de grasimi
- 250g de taitei din orez
- 4 morcovi, taiati sub forma de bete de chibrit
- 1 ceapa mare rosie, taiata fin
- 1 mana frunze de menta
- 1 mana frunze de coriandru
- sucul de la 6 lime
- 2 linguri de zahar fin
- 1 lingura sos de peste
- 2 ardei rosii iuti, taiati in felii subtiri
- ulei vegetal
- 300g de carne tocata de porc, slaba
1. Se toarna apa clocotita peste taitei si se lasa 5 minute. Se clatesc cu apa rece si se scurg bine inainte de a fi pusi in bolurile din care se vor servi. Se adauga morcovii, ceapa si jumatate din ierburi.
2. Intre timp, se face sosul amestecand sucul de lime, zaharul, sosul de peste si jumatate din ardeiul iute.
3. Se incinge bine o tigaie nonaderenta sau un wok, apoi se stropeste cu putin ulei. Se prajeste carnea pana cand se rumeneste, maruntind-o cu ajutorul unei linguri de lemn pentru a fi bine facuta in interior.
Se adauga amestecul de taitei, apoi sosul, amestecand totul foarte bine. Se serveste in boluri, cu ierburile ramase si cu restul de ardei iuti presarati deasupra.
V.N. per portie: 392 kilocalorii, 25g proteine, 67g carbohidrati, 4g grasimi, 2g grasimi saturate, 3g fibre, 18g zahar, 0,94g sare
sursa: goodfood.ro
TEST: Ti-ai ales locul potrivit de munca?... Casatoriti, dar in paturi separate...