1. Incinge la maximum cuptorul
Friptura de la restaurant iese buna datorita tehnicii sear-rosting - parjolire si coacere - cheia succesului fiind temperaturile ridicate, dar pentru un timp foarte scurt. Orice fel de carne poate fi gatita prin aceasta metoda, singurul dezavantaj este ca nu poti pleca nici o secunda de langa aragaz.
Primul pas e sa incinzi cuptorul la temperatura maxima.
2. Pregateste carnea
Taie carnea in bucati groase de 5-6-7 centrimetri si sterge-o foarte bine cu hartie de bucatarie sau cu un prosop curat. O carne umeda nu va face o crusta aurie frumoasa. Condimenteaza feliile cu piper, cimbru, paprika etc, dar NU pune sare - sarea va extrage umiditate din carne, iar munca de uscare va fi in van.
Citeste tot articolul pe Sfatul Parintilor!
Campania "Lasati-ma sa invat!": Haideti sa o ajutam pe Elena!... Reteta de post a zilei: Ciuperci umplute...