Antena Căutare

Sfaturi practice: Cum sa-ti iasa friptura perfecta

Aceasta perioada a anului este una in care gospodinele gatesc intens, asadar cateva sfaturi practice care sa va ajute in bucatarie sunt mai mult decat binevenite. Cum din meniurile de sarbatori nu lipsesc fripturile, iata 4 sfaturi practice care va vor fi de ajutor in pregatirea fripturii perfecte.

1. Incinge la maximum cuptorul

Friptura de la restaurant iese buna datorita tehnicii sear-rosting - parjolire si coacere - cheia succesului fiind temperaturile ridicate, dar pentru un timp foarte scurt. Orice fel de carne poate fi gatita prin aceasta metoda, singurul dezavantaj este ca nu poti pleca nici o secunda de langa aragaz.

Primul pas e sa incinzi cuptorul la temperatura maxima.

2. Pregateste carnea

Taie carnea in bucati groase de 5-6-7 centrimetri si sterge-o foarte bine cu hartie de bucatarie sau cu un prosop curat. O carne umeda nu va face o crusta aurie frumoasa. Condimenteaza feliile cu piper, cimbru, paprika etc, dar NU pune sare - sarea va extrage umiditate din carne, iar munca de uscare va fi in van.

Citeste tot articolul pe Sfatul Parintilor!

Campania "Lasati-ma sa invat!": Haideti sa o ajutam pe Elena!... Reteta de post a zilei: Ciuperci umplute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x