Antena Căutare

Uitatul la televizor in copilarie poate duce la singuratate

Un studiu al unor cercetatori indieni a relevat impactul negativ pe care il are televizorul asupra dezvoltarii sociale a copilului.

Televizorul a fost privit in repetate randuri ca un factor ce influenteaza negativ dezvoltarea copiilor, insa cele mai multe studii in care a fost blamat au fost cele referitoare la violenta.

Conform acestor ipoteze, agresivitatea din programele vizionate de telespectator s-ar muta in comportamentul acestuia, asa explicandu-se violentele la care au recurs unele persoane dupa ce s-au uitat la TV.

Desi asumptia de mai sus nu a fost confirmata empiric, un alt studiu arata efectele negative pe care televizorul le are asupra dezvoltarii copiilor. Astfel, un grup de cercetatori indieni au demonstrat ca vizionatul programelor TV in copilarie poate duce la singuratate mai tarziu.

Studiul lor a fost realizat pe tineri cu varsta cuprinsa intre 8 si 16 ani din regiunea Punjab, al caror comportament a fost monitorizat aproape un an cu acordul parintilor. In a doua etapa a cercetarii s-a masurat cate intalniri cu persoane de sex opus sau de acelasi sex aveau respectivii, dupa implinirea varstei de 18 ani.

S-a constat ca, in cazul celor care au petrecut mai mult timp in fata televizorului, numarul acestor intalniri era considerabil mai mic decat al celor ce in copilarie au avut un program variat.

foto: greenparenthood.com

Gradina: Ophiopogon - iarba cu flori de crin... FOTO! Cum sa ai o manichiura impecabila...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x