3 rețete inedite de cafea pentru dimineți pline de savoare

 

Aroma irezistibilă de cafea ne face diminețile mai ușoare și după-amiezile lungi de la birou mai simplu de suportat. Unii o beau cu lapte, alții cu puțină frișcă, unii o îndulcesc și alții o preferă așa cum este după preparare, neagră și cu un gust puternic. Ce îi leagă pe toți băutorii de cafea este însă pasiunea pentru gustul incredibil de bun. Probabil acesta este și motivul pentru care cafeaua este cea mai consumată băutură de pe întreg mapamondul. 

Indiferent de cum te-ai obișnuit să o bei, e bine să știi că ea se prepară în mai multe feluri, în funcție de locul din lume unde cineva a făcut din cafea un adevărat ritual. Iată în câte moduri îți mai poți pregăti băutura delicioasă.

Rețeta italiană de cafea 

Desigur, dacă aducem cafeaua și Italia în aceeași frază nu ne putem gândi decât la aromele incredibile pe care italienii le-au dus de-a lungul timpului la rangul de artă. Celebrul espresso, băut în mai toate țările lumii, a fost inventat aici. Când vine, însă, vorba de rețete speciale, italienii se pot lăuda cu ristretto, care este un fel de poțiune magică menită să îți redea energia în câteva secunde. Un astfel de sortiment de cafea poate fi creat doar cu aparatura specială, însă revenind la rețetele pe care le poți încerca fără a avea nevoie de ustensile speciale, poți bea oricând un espresso romano. Acesta se traduce printr-un espresso obișnuit, care a fost turnat într-o ceașcă în care se stoarce puțin suc de lămâie pe marginea cănii. Te vei bucura de un gust plin al cafelei tari. Mai poți încerca și espresso marochino, care se prepară cu un praf de cacao, lapte și un espresso normal. Pentru aceste băuturi vei avea nevoie de cafea boabe espresso de la Kafune, dacă vrei să ai parte de o experiență completă, și de un aparat de cafea, pentru ca tăria cafelei să fie cea potrivită.

Rețeta spaniolă de cafea

Spaniolii sunt la fel de inventivi atunci când vine vorba de moduri inedite în care ți poți servi cafeaua. Pasionați de aromele puternice, care se împletesc de minune pentru a da naștere gustului plin, ibericii au inventat rețeta Cafe Bombon. Dacă numele acestei rețete te duce imediat cu gândul la ceva dulce, să știi că nu greșești, pentru că printre ingredientele sale se numără și mierea și scorțișoara. Într-o cană de cafea toarnă un shot de espresso, peste care pune lapte condensat, amestecă totul cu o linguriță de miere și presară puțină scorțișoară. Vei fi uimit de rezultat!

Rețeta vietnameză de cafea

Dacă preferi cafelele dulci și rețetele sofisticate, varianta vietnameză se va plia perfect pe gusturile tale. Tot ce trebuie să faci este să pui în cafeaua fierbinte un gălbenuș de ou proaspăt bătut cu zahăr și să completezi cu lapte condensat. Rețeta este ideală pentru cei care nu au timp să ia micul dejun, dar au nevoie de energie pentru prima parte a zilei, pentru că va ține locul primei mese și îți va da un boost până la ora prânzului.

Sperăm că aceste idei de preparare a cafelei te vor inspira și vei vrea să le încerci. Ție cum îți place să-ți servești cafeaua?facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI