Ai încercat ciorba rădăuțeană, ciorba de perișoare, dar parcă vrei altceva… Ai încercat vreodată să gătești supa tortilla? Nu-ți va lua decât 15 minute, căci acesta e timpul de preparare.
Nu mai sta pe gânduri, gătește această cioră! Știm că ești fan ciorba de burtă, dar îți va plăcea și aceaestă supă!
2 bucati de piept de pui, dezosat, fară piele
1/2 linguriță de ulei de masline
1/2 linguriță de usturoi, pisat
1/4 linguriță de chimen, macinat
400 ml de supă de pui
1 ceașcă de boabe de porumb, congelate
1 ceașcă de ceapă, tocată
1/2 linguriță de praf de chili
1 lingură de suc de lămâie
1 ceașcă de sos salsa
230 g de chipsuri tortilla
Pieptul de pui se taie cubulețe, se asezonează cu sare, piper și se stropește cu puțin ulei. Se călește într-o cratiță medie timp de 5 minute. Se adaugă usturoiul și chimenul, se amestecă foarte bine. Apoi, în cratiță, se încorporează supa, porumbul, ceapă, praful de chili, sucul de lămâie și sosul salsa. Supă se lasă să fiarbă la foc mediu, timp de 20-30 de minute. Chipsurile tortilla se rup în bucăți și se pun în boluri separate. Când supă este gata se adaugă peste chipsuri. Supa de pui se servește caldă și poate fi garnisită cu puțină smântână.
Sursa, jurnalderetete. Foto, parents.com
Câteva feluri de alimente pe care nu le mâncăm corect... De ce să mănânci supă aztecă în post...