Creștearea consumului de cafea reduce riscul apariției diabetului zaharat, spre deosebire de cei care continuă să bea aceeași cantitate zilnic, informează cotidianul „Le Monde”
În urma unor studii realizate de cercetători din America și Singapore pe 120 000 de subiecți, majoritatea profesioniști în domeniul sănătății, s-a stabilit că o ceașcă și jumătate de cafea băută suplimentar în fiecare zi reduce cu 11 la sută riscul dezvoltării diabetului de tip 2. „Am observat că mai multă cafea, dar nu echivalentul ceaiului, băută într-un interval de patru ani diminuează apariția diabetului în următorii patru ani”, explică Dr. Frank Hu de la Școala de Sănătate Publică Harvard din Boston.
De cealaltă parte, scăderea consumului de cafea cu două cești pe zi crește cu un procent de 18% șansele apariției diabetului zaharat. În timpul perioadei de studiu, participanții la experiment au declarat că nu și-au schimbat obiceiurile, chiar dacă o parte dintre ei sunt mari consumatori de ceai.
Cofeina este o substanță naturală care stimulează sistemul nervos central, diminuează posibilul risc de Alzheimer și apariția numeroaselor tipuri de cancer. Abuzul de cafea poate duce la creșterea ritmului cardiac, insomnii și anxietate.