Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, a prezentat la Neatza cu Răzvan şi Dani beneficiile nucilor.
Nucile sunt alimente foarte complexe, ele au în componența lor o combinație de proteine, glucide lente și grăsimi lente, vegetale.
- Sunt foarte bogate și în vitamine și minerale, pe vremuri fiind recomandate și în infertilitate datorită conținutului de vitamina E.
- Sunt recomandate și pentru scăderea colesterolului, datorită componenței lipidice.
- Sunt recomandate în dietele pentru slăbire, consumate în cantitate de 30 g pe zi.
- Conțin antioxidanți, polifenoli, substanțe fitochimicale care ne ajută în sănătatea creierului, în prevenția bolii Alheizemer.
CITIȚI ȘI Gutuile, fructele aurii şi parfumate ale toamnei!
Există dieta Mind, pentru protejarea creierului. Se consumă de 5 ori pe săptămână câte 30 de grame de nuci.
Nucile fiind de mai multe feluri este bine să le servim diversificate, într-o zi nuci românești, în altă zi caju, sau pecan, nuci de brazilia, etc.
CITIȚI ȘI Proprietăți și beneficii ale consumului de pere!
Este recomandat să cumpărăm sau să păstrăm nucile în coajă, pentru a beneficia de conținutul lor bogat în omega 3!
Nucile de brazilia fiind bogate în seleniu, este recomandat a consuma o astfel de nucă pe zi.
Nucile pot fi introduse și în alimentația bebelușuliu chiar înainte de vârsta de 1 an, doar dacă suntem siguri că bebelușii nu sunt predispuși alergiilor la nuci.