Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, a prezentat la Neatza cu Răzvan şi Dani beneficiile nucilor.
Beneficiile uimitoare ale nucilor
Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, a prezentat la Neatza cu Răzvan şi Dani beneficiile nucilor.
Nucile sunt alimente foarte complexe, ele au în componența lor o combinație de proteine, glucide lente și grăsimi lente, vegetale.
Există dieta Mind, pentru protejarea creierului. Se consumă de 5 ori pe săptămână câte 30 de grame de nuci.
Nucile fiind de mai multe feluri este bine să le servim diversificate, într-o zi nuci românești, în altă zi caju, sau pecan, nuci de brazilia, etc.
CITIȚI ȘI Proprietăți și beneficii ale consumului de pere!
Este recomandat să cumpărăm sau să păstrăm nucile în coajă, pentru a beneficia de conținutul lor bogat în omega 3!
Nucile de brazilia fiind bogate în seleniu, este recomandat a consuma o astfel de nucă pe zi.
Nucile pot fi introduse și în alimentația bebelușuliu chiar înainte de vârsta de 1 an, doar dacă suntem siguri că bebelușii nu sunt predispuși alergiilor la nuci.