Antena Căutare

Bucataria japoneza: Tonjiru

Japonezii cauta ca pe masa lor de zi cu zi sa se afle retete cat mai variate si... colorate. Aspectul da o savoare in plus mancarii, iar culorile naturale ale legumelor iti vor inviora cu siguranta ziua. Asa este si atunci cand vine vorba de "Tonjiru".

Tonjiru, la prima vedere, este o supa banala cu legume. Insa aceasta are in componenta sa anumite ingrediente inedite: pasta miso, daikon, dashi si taro. Carnea de porc este sanatoasa, dar doar atunci cand este gatita cum trebuie.

Ingrediente:

- 150 g carne de porc

- morcov

- 1 daikon (ridichie japoneza) sau gulie

- pastai

- ciuperci

- 1 taro (un soi de cartofi)

- praz

- dashi (baza de supa) sau supa instant de legume

- 2 linguri de pasta miso

Nota: legumele trebuie sa aibe o cantitate de 70-80 g fiecare.

Preparare:

1. Morcovul, daikon-ul si carnea se taie in feliute mici, cam 1 cm grosime. Ciupercile trebuie lasate intregi, de aceea e de preferat sa fie mici. Toate acestea se calesc intr-o oala de teflon, intr-o lingura de unt.

2. Peste amestecul anterior se toarna cca. 700 ml de dashi (baza de supa). Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele.

3. Peste acestea se adauga pastaile si prazul si se mai lasa cateva minute.

4. Peste pasta miso se adauga putin din supa din oala si se amesteca pana se dizolva. Aceasta se adauga peste supa.

Pofta buna!

Cititi si alte retete din seria "Bucataria japoneza":

Niku Jaga

Tonkatsu

Tempura Udon

Sushi

Foto: Japanese Food Home

Ce este...Boeuf Bourguignon?... Spaghete cu sos de gorgonzola si ciuperci coapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x