Ce poți face din căpșuni: 5 rețete de vară delicioase și ușor de preparat

 
+5 click pentru
galerie

Iată o serie de deserturi delicioase de vară în aceste rețete cu căpșuni pe care le poți prepara pentru tine și cei dragi în articolul de pe a1.ro.

Căpșunile ne anunță sosirea verii și ne îmbie cu aroma și mirosul lor. Pune-le la păstrare pentru la iarnă, pregătește din ele dulcețuri, dar profită de gustul lor unic în rețete delicioase.

De la tarte cu cremă mascarpone până la torturi mai elaborate, căpșunile sunt inevitabil legate de desert. Dacă nu vrei doar să le savurezi în forma lor naturală, iată câteva idei de rețete cu căpșuni pe care trebuie să le încerci vara asta.

Rețete cu căpșuni – Tartă cu căpșuni și cremă mascarpone

Tartă cu căpșuni și cremă mascarpone – Ingrediente

-600 g căpșuni

-1 linguriță extract de vanilie

-50 g zahăr

-1 lingură de rom

-225 g mascarpone rece

-un praf de sare

-180 g făină

-115 g unt

-2 linguri smântână

-1 gălbenuș

Tartă cu căpșuni și cremă mascarpone – Mod de preparare

Amestecă cu robotul de bucătărie zahărul (din care păstrezi 4 linguri), untul, sarea și făina, apoi adaugă gălbenușul amestecat cu smântâna. Amesteca până când formezi un aluat. Formează o bilă din el și întinde-l într-o tavă de tartă (20cm).

Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc și acoperă-l cu o folie de aluminiu unsă cu unt. Pune tava la congelator timp de 2 ore.

Încinge cuptorul la 190C și coace aluatul de tarta (acoperit cu folie) timp de 15 minute. Îndepărtează folia și mai coace timp de 10 minute. Lasă tarta să se răcească complet.

Între timp, spală și usucă în șervețele de hârtie căpșunile. Feliază-le, amestecă-le cu 2 linguri de zahăr și lasă-le să stea timp de 15 min. Amestecă brânza mascarpone cu romul, 2 linguri de zahăr și extractul de vanilie. Pune crema la rece cât se răcește crusta de tartă. Umple tarta cu cremă mascarpone și decorează cu feliile de căpșuni și frunze de mentă.

Rețete cu căpșuni – Frigărui de fructe cu scorțișoară

Frigărui de fructe cu scorțișoară – Ingrediente

-1 linguriță scorțișoară

-8 felii pâine din grâu integral

-50 g zahăr

-2 banane decojite și feliate rondele

-300 g căpșuni

-5 linguri unt topit

-1 linguriță ulei (pentru uns grătarul)

Frigărui de fructe cu scorțișoară – Mod de preparare

Se încinge grătarul electric la 150C.  Într-un bol, combină zahărul și scorțișoara. Dacă folosești frigărui de bambus acestea trebuie înmuiate în apă timp de 10-15 minute, ca să nu se ardă.

Se taie pâinea în cuburi de 4 cm, pe care le ungi ușor cu untul topit. Tăvălește-le apoi prin zahar și scorțișoară până când sunt acoperite pe toate părțile cu un strat uniform.

Înșiră cuburile de pâine pe frigărui, alternând cu căpșuni și banane. Unge grătarul cu ulei și prăjește frigăruile între 8 și 10 minute, întorcând din când în când, până când pâinea este ușor prăjită și rumenită.

Rețete cu căpșuni – Mousse de căpșuni și ciocolată albă

Mousse de căpșuni și ciocolată albă – Ingrediente

-1 și ¼ lingurițe gelatină pudră

-225 g ciocolată albă tocată

-2-3 linguri suc de lămâie

-700g căpșuni proaspete

-450 ml smântână pentru frișcă

-2 linguri zahăr pudră

Mousse de căpșuni și ciocolată albă – Mod de preparare

Pasează căpșunile proaspete cu un blender. Amestecă piureul format cu sucul de lâmaie.Topește ciocolata la bain marie și înmoaie gelatina în puțină apă rece. 

Amestecă 60ml smântână și zahărul pudră într-o oală și pune-le pe foc până dă în clocot. Adaugă gelatina înmuiată și amestecă bine până când se dizolvă. Toarnă totul peste ciocolata topită și omogenizează. Apoi adaugă piureul de căpșuni pregătit anterior.

Bate smântâna rămasă până obții o frișcă tare pe care o încorporezi în ciocolată amestecată cu căpșuni. Poți adăuga căpșuni proaspete în mousse sau îl poți lăsa simplu.

Rețete cu căpșuni – Pandișpan pufos cu căpșuni în oțet balsamic

Pandișpan pufos cu căpșuni în oțet balsamic – Ingrediente

-200 g miere

-800 g căpșuni

-60 ml oțet balsamic

-1 linguriță extract vanilie

-100 g făină

-1 linguriță extract de migdale

-60 ml + 2 linguri de lichior de zmeură

-1/2 linguriță sare

-250 g zahăr fin

-1 linguriță suc de lămâie

-12 albușuri

Pandișpan pufos cu căpșuni în oțet balsamic – Mod de preparare

Încinge cuptorul la 180C. Bate albușurile cu sucul de lămâie până când obții o spumă. Apoi, adaugă treptat zahărul, un praf de sare, 2 linguri lichior de zmeură, extractul de vanilie și extractul de migdale. Bate la viteză mare până când obții o spumă tare.

Încorporează făina și pune aluatul într-o tavă de prăjitură rotundă și înaltă. Coace prăjitura timp de 35-40 minute. Între timp, feliază căpșunile și pune-le într-un bol. Adaugă oțetul balsamic, 60ml lichior de zmeură, mierea și un praf de sare. Amestecă bine și lasă deoparte. Când prăjitura este gata,  las-o să se răcească în tavă.  Servește felii de pandișpan pufos cu căpșunile marinate în oțet balsamic. 

Rețete cu căpșuni – Cupcakes cu căpșuni

Cupcakes cu căpșuni – Ingrediente

-colorant alimentar roșu (opțional)

-300 g căpșuni mărunțite

-1 linguriță extract vanilie

-240 ml lapte

-1 albuș

-3 ouă

-430 g zahăr

-230 g unt moale

-1 linguriță de sare

-1 lingură de praf de copt

-380 g făină

Cupcakes cu căpșuni – Mod de preparare

Încinge cuptorul la 180C. Pregătește două tăvi de cupcakes de cate 12 porții. Pasează căpșunile în blender până se fac piure și amestecă-le cu laptele, într-un bol. Într-un alt vas, amestecă făina, praful de copt și sarea.

Bate untul moale cu un mixer până când devine cremos. Adaugă treptat zahărul, apoi ouăle, unul câte unul și albușul. Încorporează jumătate din amestecul de făină, apoi jumătate din amestecul de lapte și căpșuni. Continuă până când termini ingredientele. Dacă vrei, la final, poți adăuga 1-2 picături colorant alimentar roșu.

Împarte aluatul în tăvile de cupcakes și coace-le 20-25 minute. Lasă-le să se răcească în tavă înainte de a le servi.

Citește și :

Rețetă jeleu de căpsuni. Cel mai gustos jeleu de casă

Înghețată de căpșuni. 3 cele mai simple rețete de înghețată de casă



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI