Andra Iliaș, un cunoscut food blogger și prietenă a matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a dezvăluit secrete din bucătăria sa despre rețete de murături, mai deosebite decât cele clasice, cum ar fi o rețetă de lămâi conservate, sau ardei iuți conservați, dar și o interesantă rețetă de ceapă murată în suc de citrice.
Ceapa murată este deosebită, mai ales servită alături de o ciorbă de fasole, sau o ciorbă mai dulce, este utilă pentru salata orientală, sau o salată de ton, dar și la celebrele rețete de ceviche ce au prins contur și în bucătăriile noastre.
Ceapa se poate mura și în oțet, dar în suc de citrice este mai deosebită, mai cu iz oriental.
Iată ce ingrediente ne trebuie dacă dorim să preparăm rețeta de ceapă murată în suc de citrice:
- 5 cepe roșii
- 1/2 linguriță boabe piper
- 1/2 linguriță ienibahar boabe
- 2 frunze de dafin
- 1 grapefruit
- 1 portocală
- 2 limete
- 1 linguriță sare
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de ceapă murată în suc de citrice.
Ceapa se curăță, se toacă julien și se pune în tigaie unde se fierbe cu foarte puțină apă, atât cât să fie acoperită. Se adaugă condimentele și se lasă să fiarbă doar până se pătrunde ușor. Nu trebuie să se fiarbă foarte mult, doar atât cât să împrumute savoarea condimentelor adăugate.
Ceapa se scurge de apă și se pune în borcane împreună cu condimentele.
Peste ceapă și condimente se toarnă părți egale de suc din cele trei tipuri de citrice amestecate cu sare. Se închid borcanele cu capacele din dotare și se trec la rece. Ceapa va fi marinată după 2-3 ore.
Ceapa astfel murată poate fi adăugată în salate, dar merge tare bine cu friptura de pui sau de rață și chiar și friptura de porc.
Spor la preparat rețeta de ceapă murată în suc de citrice și poftă bună la savurat!
Pentru mai multe detalii, acceasți materialul video de mai jos: