Antena Căutare

Cu ce să „asezonezi” aripioarele de pui pentru a ieși extrem de crocante la exterior. Merg de minune cu sosul de usturoi!

Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă delicioasă de aripioare de pui, realizată cu ajutorul unui „ingredient” pe care nu te-ai fi gândit vreodată să îl folosești. Iată despre ce este vorba!

Cu ce să „asezonezi” aripioarele de pui pentru a ieși extrem de crocante la exterior. Merg de minune cu sosul de usturoi! Galerie
Cu ce să „asezonezi” aripioarele de pui pentru a ieși extrem de crocante la exterior. Merg de minune cu sosul de usturoi! | Shutterstock

Pentru cei care nu mai știu ce să gătească, pot încerca această rețetă de aripioare, care se va diferenția nu doar prin crusta crocantă și interiorul suculent, ci și prin gustul deosebit, care lasă gura apă. Iată ingredientul secret cu ajutorul căruia îi vei da gata pe toți gurmanzii!

Citește și: Cu ce ingredient să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Te vei îndrăgosti de această variantă mai puțin calorică

Rețeta secretă de aripioare de pui. Ingredientul lichid pe care să îl adaugi în prepararea lor

Pentru aceste aripioare extrem de lăudate și care promit un gust mai bun decât cel de la fast-food ai nevoie de banalul Cola, potrivit Fanatik. Iată ce alte ingrediente vin în completarea rețetei:

Ingrediente:

  • 1,5 kilograme de aripioare
  • Pentru marinadă:
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml de moare de la castraveți
  • 7 g de boia de ardei dulce
  • 10 g de sare
  • 5 g de curry
  • 5 g de piper negru
  • 100 g de iaurt
  • 20 ml suc de lămâie
  • Pentru sos:
  • 50 g de ketchup
  • 10 g de zahăr brun
  • 40 g de unt
  • 40 ml de Coca-cola

Mod de prepare:

Pentru început, se pun aripioarele într-un bol peste care se adaugă, pe rând, toate ingredientele menționate în rețeta pentru marinadă, potrivit sursei citate mai sus. Pentru ca toate aromele să se pătrundă cât mai bine este recomandat să amesteci totul cu mâna.

După ce ai bifat acest pas, se lasă aripioarele la marinat timp de 30 de minute. După ce se scurge timpul, se iau bucățile de carne și se trec una câte una prin amidon, așa cum se procedează la șnițele, punându-se, apoi, pe o tavă suficient de mare, tapetată cu hârtie de copt.

Tava se lasă la cuptor timp de 25 de minute, la 180 de grade, periodă în care te poți ocupa de sos. Astfel, într-o oală separată se fierbe la foc mic ketchup, zahăr brun, sucul de la lămâie, untul și cola. Această compoziție se va adăuga peste aripioare și se va mai lăsa totul la cuptor pentru încă zece minute.

Între timp, te poți ocupa de salată, pe care o poți prepara din 100 g de rucola, 50 g de roșii cherry, 50 g de brânză feta, 30 g de roșii uscate, 60 g de bacon, 20 g de muștar boabe, 10 ml suc de lămâie și 10 ml de ulei de măsline. La final, vei avea parte de o masă extrem de copioasă și diversă. Poftă bună!

Citește și: Ce se întâmplă dacă consumi prea multă fructoză. Sugestiile unui nou studiu

Cu ce ingredient să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Te vei îndrăgosti de această variantă mai puțin calorică... S-a aflat care este cea mai sănătoasă legumă din lume. Cum să o consumi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x