Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Curcanul e tot mai popular printre cei care vor să mănânce mai uşor de Sărbători

Bunătăţile din carne de curcan devin din ce în ce mai căutate la mesele de Sărbători. În hipermarketuri, găsim, în această perioadă, curcani întregi, după modelul american. Preţurile sunt accesibile, iar carnea este numai bună pentru cei care nu vor să se îngraşe după mesele îmbelşugate.

Bunătăţile din carne de curcan devin din ce în ce mai căutate la mesele de Sărbători. În hipermarketuri, găsim, în această perioadă, curcani întregi, după modelul american.

Preţurile sunt accesibile, iar carnea este numai bună pentru cei care nu vor să se îngraşe după mesele îmbelşugate. Preparate din carne de curcan găsim şi în tot mai multe restaurante.

Curcanul e scos din cuptor când e bine rumenit. Poate fi aşezat pe un pat de orez şi legume - similar cu umplutura.

Chiar şi acasă, tot mai mulţi români gătesc curcan în loc de porc, de Crăciun. E mai sărac în calorii. Conţine vitamine, minerale esenţiale şi ajută la reducerea colesterolului.

Poate fi şi cu salată turcească, cu roşii, pătrunjel, cu mărar, pătrunjel. Putem să facem şi cu nişte sosuri, cu salată de boeuf sau cu nişte orez special, cu stafide şi fistic turceşti - Abdurahman Dogan, bucătar

Noi am furat reţetele de la un bucătar turc. Dar carnea de curcan o poate înlocui cu succes pe cea de porc şi în reţetele tradiţionale româneşti. Din curcan putem pregăti mici, ficat, pastramă, cârnaţi, chiar şi piftie.

În magazine, cârnaţii de curcan costă 27 de lei kilogramul, piftia - 29 de lei, iar ficatul - 21. Un curcan întreg costă între 70 şi 80 de lei. Adică echivalentul a 3-4 kilograme de carne de porc.

Companiile care livrează mâncare gata făcută pentru Sărbători au introdus şi ele în meniu preparate din carne de curcan.

Citește mai mult pe Observator.tv!