Micul dejun este o masă importantă a zilei pentru că astfel anunțăm organismul că ne pregătim pentru o nouă zi și trebuie să îi asigurăm energie. Până acum știam că fructele sunt perfecte la micul dejun. Cerealele la fel, dar iată că un nutriționist american susține că la micul dejun nu ar trebui deloc să consumăm zahăr în prima parte a zilei.
Un dietetician celebru, Chelsey Amer, a declarat recent că este mai sănătos să mănânci o felie de pizza dimineața decât un castron de cereale. Dimineața este bine să ne asigurăm necesarul de proteine, grăsimi și carbohidrați. De aceea, el nu vede atât de problematică o felie de pizza. Cu toate acestea, este important să vă amintiți să nu mâncați mai mult de o felie.
În afară de pizza, puteți mânca ouă, brânză de vaci sau o carne care nu conține prea mult grăsime.
Citește și Cu dieta indiană slăbești 8 kilograme într-o săptămână. Ce este interzis
O porție obișnuită de cereale (50 de grame) conține aproximativ 4 linguri de zahăr. Prea mult zahăr dimineața provoacă exces de insulină în sânge și atunci când efectul dispare, vă obosiți și deveniți letargic. Laptele, iaurtul și fructele proaspete când sunt adăugate la cereale sunt, de asemenea, nesănătoase dimineața, deci este mai bine să stai departe de ele.
Sub orice formă ar fi, este știut că micul dejun trebuie să conțină proteine, carbohirați și fibre pentru a avea energie toată ziua.
Foto: brightside
Rețeta perfectă de burger vegetal. Postul Mare pare mai mic...