- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Briose cu banane si nuci:
- 120g de unt la temperatura camerei;
- 200g zahar brun;
- 2 oua;
- 250g faina;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1/2 lingurita de sare;
- 70-100g de nuci maruntite;
- 3 banane si inca o jumatate pentru decor (optional);
- 1 lingura de zahar pudra.
Mod de preparare pentru rețeta Briose cu banane si nuci:
1. Se incinge cuptorul la 180C. Untul si zaharul se bat impreuna pana se obtine o consistenta cremoasa. Poti folosi o spatula, mixerul sau robotul de bucatarie.
2. Treptat, se incorporeaza in amestec cele doua oua.
3. Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
4. Se paseaza cele trei banane pana se obtine un piure. Aceasta operatiune o poti face fie cu furculita, fie intr-un blender ori un robot.
5. Faina se incorporeaza in amestecul de zahar, unt si ou. Se adauga nucile si bananele si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
6. O tava de briose se unge cu unt sau in lacasurile respective se asaza hartii speciale. Se toarna compozitia in formele de briose.
7. Jumatatea de banana se taie in 12 felii, care se asaza deasupra brioselor, apoi se pudreaza cu zahar.
8. Se dau briosele la cuptor timp de 30 de minute, pana sunt crescute si aurii. Le poti testa cu o scobitoare - daca aceasta iese curata, briosele sunt coapte.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Cum sa pregatesti waffles pentru micul dejun al celor mici... Reteta zilei de post: Legume rumenite cu naut si sos de rosii...