Ingrediente pentru reteta Caramele din ciocolata alba cu Baileys:
- 500g de zahar brun;
- 500ml de frisca lichida;
- 50ml de Baileys;
- 150g de ciocolata alba.
Mod de preparare pentru reteta Caramele din ciocolata alba cu Baileys:
1. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 22cm x 22cm (lasand sa atarne putin in afara tavii hartia de copt) si se unge cu unt. Intr-o cratita, se toarna zaharul, frisca lichida si Baileys si se amesteca incet, pana ce da in clocot. Asigura-te ca tot zaharul s-a topit si da focul mai tare astfel incat sa fiarba constant.
2. Ajusteaza focul astfel incat compozitia sa fiarba fara sa dea in foc. Lasa compozitia sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand, daca torni o cantitate mica din compozitie intr-un pahar cu apa rece, se formeaza o biluta moale pe care o poti scoate din pahar cu o lingurita.
3. In acest moment, bulele pe care le face compozitia ar trebui sa fie mici si de dimensiuni similare (la inceput erau mari si neregulate). Adauga ciocolata si apoi toarna toata compozitia in tava. Las-o sa se raceasca si tai-o.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Reteta zilei: Omleta cu spaghetti... Reteta zilei: Curry de pui cu arahide...