Ingrediente pentru rețeta de desert cremos cu coacaze negre:
100g fulgi de ovaz
1 lingurita amestec de condimente pentru placinta
50g de zahar muscovado
50g de unt
500g crema de vanilie
300ml Hulala
2 cutiute de coacaze negre
2 linguri de zahar
Mod de preparare pentru rețeta de desert cremos cu coacaze negre:
1. Se combina ovazul cu zaharul si condimentele. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga amestecul de ovaz si se prajeste cinci minute, amestecand continuu, pana cand fulgii sunt crocanti (devin si mai crocanti dupa ce se racesc). Se rastoarna intr-un bol si se lasa la racit.
2. Cu un mixer, se bate Hulala pana se intareste. Se desfac coacazele de pe tulpini, se combina cu zaharul si se incalzesc intr-o craticioara, pana cand se sparg si isi lasa sirop.
3. In pahare, se pune un strat de ovaz crocant, unul de crema de vanilie si unul de Hulala. Se toarna deasupra sosul de coacaze.
Poftă bună!
Foto: Good Food
Reteta zilei: Porc inabusit cu chorizo... Reteta zilei: Oua coapte cu spanac si rosii...