Ingrediente pentru rețeta Briose de ciocolata cu sos alb:
- 12g de unt dulce;
- 250g de fulgi de ciocolata;
- 2 cani de faina;
- 3 linguri de cacao;
- 1 cana de zahar;
- 1 varf de sare;
- 120g de stafide;
- 1 lingura coaja de portocale;
- 190ml de lapte;
- 3 oua;
- 1 lingura de zeama de lamaie;
- 100g de ciolata alba.
Mod de preparare pentru rețeta Briose de ciocolata cu sos alb:
1. Untul se topeste la bain-marie impreuna cu 150 de grame de fulgi de ciolata.
2. Toate ingredientele uscate se amesteca intr-un bol, impreuna cu fulgii ramasi de ciocolata, stafidele si coaja de lamaie.
3. Se amesteca laptele, ouale si zeama de lamaie si se toarna peste amestecul uscat. Se adauga si untul cu ciocolata si se amesteca bine.
4. Se pregateste tava pentru briose, tapetata cu hartie speciala. Cu ajutorul unei linguri, pune in fiecare forma aluatul. Briosele se baga in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
5. Ciocolata alba se topeste la bain-marie. Cand briosele s-au racit, se orneaza cu acest sos alb.
Poftă bună!
FOTO: saidaonline.com
Gustare rapida: Rețeta Burgeri cu ton si porumb dulce... Reteta de Paste: Drob de miel...