Ingrediente pentru rețeta Tarte simple cu gem:
- 400g de faina;
- 200g de unt;
- 50g de zahar fin;
- 2 galbenusuri;
- coaja rasa de la 1 portocala;
- gem, pentru servit.
Mod de preparare pentru rețeta Tarte simple cu gem:
1. Se mixeaza intr-un robot de bucatarie 400g de faina si 200g de unt rece pana se obtine o compozitie asemanatoare pesmetului. Se adauga 50g de zahar fin si se amesteca. Se adauga 2 galbenusuri si coaja rasa de la 1 portocala; se mixeaza pana la omogenizare (s-ar putea sa fie nevoie si de un strop de apa). Se infasoara aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20 de minute.
2. Se incinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se scoate aluatul din folie si se taie din el cercuri destul de mari cat sa acopere o forma de tarta. Se umplu doua tavi cu cate 12 forme. Se coc timp de 15 minute, se adauga cate 1 lingura de gem in fiecare forma si se mai coc 5 minute.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Gustare: Rețeta Croissante cu brie si spanac... Reteta: Green Curry Soup...